Διαπραγματεύσεις και Ενότητα: Οι Δηλώσεις του Κυριάκου Πιερρακάκη στο ECOFIN

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, δήλωσε στην έναρξη του άτυπου ECOFIN στη Βαρσοβία ότι δεν επιθυμούν εμπορικό πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά αναζητούν μια αμοιβαία ωφέλιμη λύση μέσω διαπραγματεύσεων. Επισημαίνοντας τη σημασία της πολιτικής ενότητας, υπογράμμισε την ανάγκη διεύρυνσης των εμπορικών συμφωνιών, όπως με την Ινδία.

Στις δηλώσεις του, ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση επικεντρώνεται στη δημοσιονομική σύνεση και τις μεταρρυθμίσεις που θα ξεκλειδώσουν τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας. Συζήτησε επίσης τις επιπτώσεις των δασμών των ΗΠΑ στην Ευρώπη και τον αντίκτυπο στις ευρωπαϊκές οικονομίες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μια δίκαιη διεθνή τάξη βασισμένη σε κανόνες.

Στο πλαίσιο του ECOFIN, συζητήθηκε η χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών προτεραιοτήτων ασφάλειας και άμυνας, με την Ελλάδα να υποστηρίζει την ανάγκη για αμυντική συνεργασία στην ΕΕ. Εκφράζοντας υποστήριξη στην πρωτοβουλία ReArm Europe της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανέδειξε τη σημασία της ενότητας της ΕΕ στην αντιμετώπιση των προκλήσεων.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Αναταραχή στη Σάντος: Αποχώρησε ο Καϊσίνια, έρχεται ο Σαμπάολι;

Η Σάντος ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον τεχνικό Καϊσίνια μετά από αποτυχημένες εμφανίσεις. Ο Σέζαρ Σαμπάιο αναλαμβάνει προσωρινά, αλλά ο Χόρχε Σαμπάολι φέρεται να είναι η επόμενη επιλογή. Η ομάδα βρίσκεται στη ζώνη υποβιβασμού με μόλις μία ισοπαλία στις τρεις πρώτες αγωνιστικές.

Ο Πάπας Φραγκίσκος Συναντά το Προσωπικό του Νοσοκομείου στο Βατικανό

Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντά τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου στο Βατικανό και τους ευχαριστεί για τη φροντίδα και την αγάπη τους.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Κριτική στον Προπαγανδιστικό Μηχανισμό

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι η πολιτική κριτική και η δημοσιογραφική έρευνα δεν ποινικοποιούνται, ενώ αναδεικνύει τον προπαγανδιστικό μηχανισμό που χρησιμοποιεί δημόσια ταμεία. Το εξώδικο της "Ομάδας Αλήθειας" αναλύεται με κριτική ματιά, ενώ θίγεται η συνεργασία μεταξύ δικηγόρου και κυβερνητικού εκπροσώπου.

Νέες Εγκρίσεις για Έργα Διαχείρισης Υδάτων σε Νησιωτικούς Δήμους

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας ανακοίνωσε την έγκριση εκτέλεσης σημαντικών έργων διαχείρισης υδάτων σε νησιωτικούς δήμους, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων λειψυδρίας.