Αισιοδοξία Τραμπ για την Οικονομία και την Κατάσταση των Ομήρων

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (10/4) και ήταν ανοιχτή για τους δημοσιογράφους, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις μελλοντικές αποφάσεις σχετικά με την οικονομία. Ο πρόεδρος δεν δίστασε να επαινέσει τους υπουργούς του, αναφέροντας ότι όλοι στο τραπέζι κάνουν εξαιρετική δουλειά.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο Έλον Μασκ, αν και δεν είναι μέλος του υπουργικού συμβουλίου. Ο Τραμπ τόνισε τη σημασία των σχέσεων μεταξύ των υπουργών, υπογραμμίζοντας ότι αυτές είναι ισχυρές και ότι οι συναντήσεις τους είναι εποικοδομητικές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στην επιθυμία του να επιτευχθεί συμφωνία με την Κίνα, προκειμένου να τερματιστεί ο εμπορικός πόλεμος. Όπως είπε, οι αλλαγές στη δασμολογική πολιτική θα έχουν κόστος και θα προκαλέσουν προβλήματα, ωστόσο εκτίμησε ότι στο τέλος θα αποβούν θετικές.

«Πρέπει να κάνουμε αυτό που έπρεπε να έχουμε κάνει πριν από πολλά χρόνια», δήλωσε, προσθέτοντας ότι ορισμένες χώρες έχουν αποκτήσει πλούτο εις βάρος των ΗΠΑ και ότι δεν θα το επιτρέψει να συνεχιστεί.

Αναφερόμενος στους δασμούς προς την Κίνα, οι οποίοι φτάνουν το 145%, ο Τραμπ δήλωσε ότι πιστεύει ότι θα βρουν λύση, καθώς έχει φιλικές σχέσεις με τον Σι Τζινπίνγκ εδώ και καιρό.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τους ομήρους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ο Τραμπ ανέφερε ότι υπάρχει πρόοδος στην επιστροφή τους, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επαφές του με το Ισραήλ και τη Χαμάς. Επισήμανε ότι μόνο 24 από τους ομήρους παραμένουν ζωντανοί, περίπου οι μισοί από τους κρατούμενους στα χέρια της Χαμάς.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Νέα εποχή στην κοινοβουλευτική διπλωματία: Συνάντηση Βουλής – Κογκρέσου ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, υποδέχτηκε αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών, ανοίγοντας νέες προοπτικές στη διπλωματία μεταξύ των δύο χωρών.

Σχεδιασμός προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης σε Σωφρονιστικά Καταστήματα

Οι υφυπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Εργασίας, μαζί με τον διοικητή της ΔΥΠΑ, συζήτησαν τη συνέχιση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης για κρατούμενους με στόχο την επανένταξή τους στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας.

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ για την “Ομάδα Αλήθειας”

Το ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτει τις πιέσεις της "Ομάδας Αλήθειας" και αμφισβητεί τη διαφάνειά της στην πολιτική σκηνή.

Κριτική στον υπουργό Εθνικής Άμυνας από την αντιπολίτευση

Κριτική από την αντιπολίτευση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για τις δηλώσεις του σχετικά με τις προμήθειες στον τομέα της άμυνας.