Αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας διερευνούν τις συνθήκες γύρω από την υπόθεση του Μύτικα, όπου ένας 75χρονος πυροβόλησε και σκότωσε έναν 50χρονο, ο οποίος είχε αποκτήσει το σπίτι του δράστη μέσω πλειστηριασμού.
Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πλειστηριασμός του ακινήτου πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της αδερφής του δράστη, λόγω οικονομικών διαφορών. Ο ηλικιωμένος φέρεται να χρωστούσε χρήματα στην αδερφή του, γεγονός που οδήγησε στην κατάσχεση του ακινήτου και τη διεξαγωγή του πλειστηριασμού.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σπίτι είχε βγει σε πλειστηριασμό πέντε φορές. Μετά από τέσσερις άγονους πλειστηριασμούς με τιμή εκκίνησης τα 273.000 ευρώ, τελικά πουλήθηκε στον 50χρονο για μόλις 15.000 ευρώ.
Φαίνεται ότι υπήρξε συνεργασία μεταξύ της αδερφής του δράστη και του θύματος για την αγορά του ακινήτου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 75χρονος είχε σχεδιάσει τη δολοφονία του 50χρονου. Σε σημειώματα που βρέθηκαν από την αστυνομία, ανέφερε ότι δεν θα επέτρεπε σε κανέναν να μείνει στο σπίτι που ήταν το πατρικό του. Στα σημειώματα, εξέφραζε επίσης τις οικονομικές του δυσκολίες και αναφερόταν στη Δικαιοσύνη.
Οι Αρχές εξετάζουν τα σημειώματα και αν ο 75χρονος είχε σκεφτεί να αυτοκτονήσει πριν το φονικό.
Πριν τον πλειστηριασμό, οι δύο άνδρες δεν γνωρίζονταν. Σύμφωνα με φίλο του θύματος, είχαν υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό που επέτρεπε στον 75χρονο να παραμείνει στο σπίτι έως τον Μάιο.
Την ημέρα της δολοφονίας, ο 50χρονος πήγε στο σπίτι για να συναντήσει τον δράστη και να παραλάβει τα κλειδιά. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ο 75χρονος είχε το περίστροφο μαζί του κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Όταν ο 50χρονος πήγε να πάρει το κοντρόλ του γκαράζ, ο δράστης τον πυροβόλησε πισώπλατα τρεις φορές, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.