Δασμοί ΗΠΑ: Η ΕΕ Απαντά με Κατάλογο Αμερικανικών Προϊόντων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε έναν κατάλογο με αμερικανικά προϊόντα που ενδέχεται να υποβληθούν σε δασμούς, ως συνέπεια της επιβολής δασμών 25% στον χάλυβα και το αλουμίνιο από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κατάλογος των 99 σελίδων περιλαμβάνει κυρίως κρέας, πουλερικά, φρούτα, λαχανικά και αλκοολούχα ποτά. Επιπλέον, περιέχει προϊόντα όπως τσίχλες, κομποσχοίνια, προϊόντα ατμίσματος, επιθέματα νικοτίνης και γυναικεία εσώρουχα.

Σύμφωνα με σχόλια του Politico, η παρουσία ρούχων, αντίσκηνων, εργαλείων και οικιακών συσκευών στον κατάλογο αναδεικνύει μια «επίθεση στον αμερικανικό τρόπο ζωής». Στον κατάλογο βρίσκονται επίσης εργοστασιακά μηχανήματα, εκχιονιστικά και μοτοσικλέτες.

Νωρίτερα την Τετάρτη, η Επιτροπή ανακοίνωσε μέτρα αντιποίνων σε δύο φάσεις, καλύπτοντας εξαγωγές της ΕΕ αξίας 26 δισ. ευρώ, ποσό που υπερβαίνει σημαντικά το κόστος του εμπορικού πολέμου κατά την πρώτη θητεία του Τραμπ.

Εφόσον δεν υπάρξουν διευθετήσεις μέσω διαπραγματεύσεων, η ΕΕ θα επιβάλει εκ νέου, από την 1η Απριλίου, τα μέτρα σε απάντηση στους δασμούς ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις ΗΠΑ. Αυτά περιλαμβάνουν εμβληματικά αμερικανικά προϊόντα όπως οι μοτοσικλέτες Harley-Davidson, το μπέρμπον και τα τζιν. Από τα μέσα Απριλίου, θα καθοριστούν επιπλέον αντίμετρα για τους νέους αμερικανικούς δασμούς ύψους 18 δισ. ευρώ, εφόσον εγκριθούν από τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για να συλλέξει τις απόψεις των ενδιαφερομένων σχετικά με τους αμερικανικούς δασμούς, με προθεσμία υποβολής προτάσεων την 26η Μαρτίου.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Η νίκη της Μπρέντφορντ απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ

Η Μπρέντφορντ επικράτησε με 2-0 της Νότιγχαμ Φόρεστ σε ένα σημαντικό παιχνίδι για την Premier League, επηρεάζοντας τη θέση της στη βαθμολογία.

Αναβολή Συνάντησης για το Ιρανικό Πυρηνικό Ζήτημα

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε την αναβολή της συνάντησης για το ιρανικό πυρηνικό ζήτημα μεταξύ Ιράν, Βρετανίας, Γαλλίας και Γερμανίας.

Νέα διορισμός πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Κύπρο και την Ουκρανία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο ορίζουν την Τζούλι Ντέιβις ως νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο και στην Ουκρανία, αντικαθιστώντας την προηγούμενη πρέσβειρα Μπρίτζετ Μπρινκ.

Παγκόσμια Χρηματοδότηση για την Υγεία: Προειδοποιητικά Σήματα από τον ΠΟΥ

Η παγκόσμια χρηματοδότηση για την υγεία αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις, καθώς οι χώρες μειώνουν τις συνεισφορές τους, προειδοποιεί ο ΠΟΥ. Οι αναθεωρήσεις στον προϋπολογισμό και οι περικοπές δημιουργούν ανησυχία για την παγκόσμια υγεία.