Ο κ. Γέντζια αναφέρθηκε στην αδικαιολόγητη κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ξεκινώντας από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και τις επιπτώσεις στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ. Επανέλαβε τη δέσμευση του ΟΗΕ για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της.
Η Ελλάδα επισήμανε τη σαφή θέση της σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, καταδικάζοντας τη ρωσική εισβολή και υποστηρίζοντας τις Συμφωνίες του Μινσκ. Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη για διπλωματικές προσπάθειες και προειδοποίησε για τις επιπτώσεις όταν η ειρηνευτική διαδικασία αποτυγχάνει.
Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν την αδυναμία επιστροφής στα πριν το 2014 σύνορα της Ουκρανίας και υπογράμμισαν την ανάγκη για ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας για να αποφευχθεί η επανάληψη της σύγκρουσης, απορρίπτοντας μια ακόμη αποτυχημένη συμφωνία.
Η Ρωσία υποστήριξε την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας και κατηγόρησε τη Δύση για την κλιμάκωση του πολέμου, ενώ η Ουκρανία αντέδρασε υπερασπιζόμενη την πατρίδα και την κυριαρχία της.
Το Ην. Βασίλειο και η Γερμανία επισήμαναν την ανάγκη για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, με τη φωνή της Ουκρανίας στο επίκεντρο, ενώ υπογράμμισαν την ακλόνητη δέσμευσή τους στο διεθνές δίκαιο και τις αρχές.