Νέοι τελωνειακοί δασμοί από τον Τραμπ: Οι συνέπειες στη διεθνή εμπορική σκηνή

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε νέους τελωνειακούς δασμούς, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στον εμπορικό πόλεμο με διεθνείς εταίρους. Η αντίδραση της Κίνας, η ανησυχία της ΕΕ, και οι επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες την επιβολή επιπρόσθετων τελωνειακών δασμών 25% στον χάλυβα και στο αλουμίνιο που εισάγονται στις ΗΠΑ, εντείνοντας έτσι τον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ προβαίνει σε τέτοιες κινήσεις, καθώς και στο παρελθόν είχε επιβάλει δασμούς για την προστασία της αμερικανικής βιομηχανίας.

Η Κίνα απάντησε με αντίμετρα σε αμερικανικά προϊόντα, ενώ και η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στο στόχαστρο του προέδρου. Οι ευρωπαίοι ηγέτες προειδοποιούν για τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία και τον πληθωρισμό, ενώ ο Τραμπ επιμένει στην ανάγκη εξισορρόπησης του εμπορίου.

Οι νέοι τελωνειακοί δασμοί αποτελούν μια νέα πράξη σε έναν εμπορικό πόλεμο που φαίνεται να εντείνεται, με αντιδράσεις από διάφορες χώρες και επιπτώσεις που αγγίζουν την παγκόσμια οικονομία.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Συνάντηση Υφυπουργού Εργασίας στην Βαρσοβία

Ο υφυπουργός Εργασίας Κωνσταντίνος Καραγκούνης συμμετείχε σε σημαντική συνάντηση υπουργών στη Βαρσοβία, εστιάζοντας στην ψηφιακή μετάβαση, την ισότητα των φύλων και τις προκλήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίνεται στα προημιτελικά του Barcelona Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα προημιτελικά του Barcelona Open με νίκη επί του Αμερικανού Σεμπ Κόρντα. Ο Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Αρτούρ Φις στον επόμενο γύρο του τουρνουά.

Νέα εποχή στην κοινοβουλευτική διπλωματία: Συνάντηση Βουλής – Κογκρέσου ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, υποδέχτηκε αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών, ανοίγοντας νέες προοπτικές στη διπλωματία μεταξύ των δύο χωρών.

Σχεδιασμός προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης σε Σωφρονιστικά Καταστήματα

Οι υφυπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Εργασίας, μαζί με τον διοικητή της ΔΥΠΑ, συζήτησαν τη συνέχιση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης για κρατούμενους με στόχο την επανένταξή τους στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας.