Νέα επιβολή τελωνειακών δασμών από τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Κυριακή την επιβολή επιπρόσθετων τελωνειακών δασμών 25% στον χάλυβα και στο αλουμίνιο που εισάγονται στις ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας, είχε προχωρήσει σε ανάλογα μέτρα για την προστασία της αμερικανικής βιομηχανίας. Επίσης, ανακοίνωσε την επιβολή νέων τελωνειακών δασμών για να εξισορροπήσει τη φορολόγηση προϊόντων που εισάγονται στις ΗΠΑ. Οι εξαγωγές από Κίνα, Μεξικό και Καναδά επίσης αντιμετωπίζουν τελωνειακούς δασμούς, ενώ η ΕΕ βρίσκεται στο στόχαστρο του προέδρου των ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ και η ομάδα του υποσχόμενοι μια “νέα χρυσή εποχή” στις ΗΠΑ, προκαλούν αντιδράσεις από διάφορες χώρες λόγω των μέτρων που λαμβάνουν.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ρίψη Χειροβομβίδας σε Μπαρ στη Γαλλία: Τραυματίες και Σενάρια

Ρίψη χειροβομβίδας σε μπαρ στη νοτιοανατολική Γαλλία είχε ως αποτέλεσμα πάνω από δέκα τραυματίες, με τις αρχές να εξετάζουν διάφορα σενάρια, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατικής ενέργειας.

Σεισμική Δραστηριότητα στη Σαντορίνη: Εκτιμήσεις και Σενάρια

Σημαντικές εκτιμήσεις για τη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη, με αναφορές από ειδικούς για την κατάσταση και τα πιθανά σενάρια.

Έκρηξη σε εμπορικό κέντρο στην Ταϊβάν

Έκρηξη σε εμπορικό κέντρο στην Ταϊβάν προκαλεί θάνατο και τραυματισμούς, ενώ ο Πρόεδρος ζητά γρήγορη έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Η Κίνα προτείνει σύνοδο κορυφής για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η Κίνα προτείνει μέσω ενδιαμέσων τη φιλοξενία σύνοδο κορυφής μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και των ΗΠΑ για την επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία.