Σε μια εξαιρετικά λεπτομερή ανάλυση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφέρθηκε στις πολιτικές πρωτοβουλίες του κόμματός του σχετικά με την τραγωδία στους Τεμπούς. Με την κατάθεση αιτήματος σύστασης προανακριτικής επιτροπής για ενδεχόμενες ευθύνες του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Τριαντόπουλου, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δείχνει αποφασισμένο να φέρει την αλήθεια στο φως.
Ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε την ανάγκη για διαφάνεια και δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι κανείς δεν πρέπει να προστατεύεται από τις ευθύνες του. Με αποφασιστικότητα, τόνισε ότι ο στόχος του κόμματος είναι να μην υπάρχει καμία σκιά και να φέρουν στη δικαιοσύνη εκείνους που φέρουν ευθύνες για την τραγωδία.
Αναφερόμενος στην πρόσφατη συνέντευξη του Πρωθυπουργού, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε τη σημασία της διαφάνειας και της αποκάλυψης της αλήθειας. Με αποφασιστικότητα, επανέλαβε την ανάγκη για ενεργή συμμετοχή στη διαδικασία ανακρίτριας, ώστε οι εμπλεκόμενοι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους.
Με αποφασιστικότητα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξέφρασε την αντίθεσή του στη συγκάλυψη και την ανάγκη για αναλογικές κυρώσεις για τις πολιτικές ευθύνες. Με αναλυτικότητα και σαφήνεια, ανέδειξε την αναγκαιότητα της διαφάνειας και της δικαιοσύνης στην πολιτική σκηνή.
Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη για συνεχή εποπτεία και διαφάνεια στις διαδικασίες της δικαιοσύνης, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ανεξαρτησίας των θεσμών και την υποχρέωση της κυβέρνησης να συμμορφώνεται προς τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.