Σεισμική Δραστηριότητα Στην Ελλάδα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11:15 σε απόσταση 230 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 26 χιλιόμετρα ανατολικά βορειοανατολικά της Οίας.

4,9 βαθμοί ανοιχτά της Αμοργού

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11:00 σε απόσταση 234 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 26 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.

 Σεισμός 4,6 βαθμών 

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε περίπου στις 10:36 νότια νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 25 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.

Σεισμική δόνηση 4 βαθμών στις 10:16

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10:16 σε απόσταση 234 χλμ. ΝΑ των Αθηνών.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 16 χιλιόμετρα νότια της Αρκεσίνης Αμοργού.

Ακόμη 3 σεισμικές δονήσεις στον θαλάσσιο χώρο νότια της Αμοργού τις πρώτες πρωινές ώρες 

Τρεις σεισμικές δονήσεις, οι δύο από τις οποίες ήταν μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και μια 4,4, καταγράφτηκαν στον θαλάσσιο χώρο 17-26 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της κοινότητας Αρκεσίνης Αμοργού τις πρώτες πρωινές ώρες -με αντίστροφη χρονολογική σειρά στις 05:11, στις 05:08 και στις 03:52-, κατά δεδομένα που δημοσιοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.

Και οι τρεις σεισμοί χαρακτηρίστηκαν «ασθενείς» από το ινστιτούτο. Καθημερινά συνεχίζουν να καταγράφονται δεκάδες δονήσεις στην περιοχή.

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

 

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Καταργεί θέσεις εργασίας η Deutsche Bank λόγω ανεπαρκούς κερδοφορίας

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε την κατάργηση σχεδόν 2.000 θέσεων εργασίας στον τομέα της λιανικής λόγω ανεπαρκούς κερδοφορίας. Οι μειώσεις θα επηρεάσουν επίσης την Postbank, με στόχο τη μείωση των κόστων και τη βελτίωση της κερδοφορίας.

Μπαράζ φορολογικών ελέγχων από την ΑΑΔΕ το 2025

Η ΑΑΔΕ προγραμματίζει 184.100 ελέγχους το 2025 για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την αύξηση των εσόδων από ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Τραμπ υπογράφει εκτελεστικό διάταγμα για διάλυση υπουργείου Παιδείας

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπογράφει εκτελεστικό διάταγμα για τη διάλυση του ομοσπονδιακού υπουργείου Παιδείας, προκαλώντας αντιδράσεις και ανησυχίες στον εκπαιδευτικό τομέα των ΗΠΑ.

Ανασφαλής Διατροφή και Υποσιτισμός στην Υεμένη: Η Έκκληση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Η ανησυχητική αύξηση του υποσιτισμού στην Υεμένη και η έκκληση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα για περισσότερη οικονομική στήριξη σε ένα περιβάλλον με μειώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας.