Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος : Διπλός σεισμός 4,9 και 4,1 Ρίχτερ

 

Σήμερα το πρωί στις 5:30, σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Κορινθίας και της Φωκίδας.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 11 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά της Ναυπάκτου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα πέντε χιλιόμετρα.

Λίγο αργότερα, στις 6:38 ακολούθησε νέα σεισμική δόνηση, με επίκεντρο κοντά σε αυτό του σεισμού των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο δεύτερος σεισμός είχε μέγεθος 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 13 χιλιόμετρα ανατολικά της Ναυπάκτου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε περίπου στα οκτώ χιλιόμετρα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έως τις 7:00 σήμερα το πρωί δεν είχαν αναφερθεί τυχόν ζημιές από τις σεισμικές δονήσεις.

Πάντως, οχήματα της Πυροσβεστικής από το Αίγιο και την Ναύπακτο εξακολουθούν να πραγματοποιούν περιπολίες για τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων από την σεισμική δραστηριότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *