Συμφωνία Ινδίας και Πακιστάν για κατάπαυση του πυρός

Μετά από τέσσερις ημέρες φονικών συγκρούσεων, η Ινδία και το Πακιστάν συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός την περασμένη Σάββατο. Η εκεχειρία, ωστόσο, φαίνεται να είναι εύθραυστη, καθώς οι δύο χώρες αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις της συμφωνηθείσας κατάπαυσης του πυρός.

Ο ινδός υπουργός Εξωτερικών, Βίκραμ Μίσρι, κάλεσε το Πακιστάν να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων, ενώ ανακοίνωσε τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων μετέδωσαν ισχυρές εκρήξεις στη Σριναγκάρ, ενώ στο Κασμίρ αναφέρθηκαν σε σποραδικές ανταλλαγές πυρών μεταξύ των δυνάμεων των δύο χωρών.

Το Πακιστάν δήλωσε δέσμευση για πιστή εφαρμογή της εκεχειρίας, ενώ η Ινδία κατηγόρησε για παραβιάσεις. Η ανακούφιση στο Κασμίρ ήταν μεγάλη μετά τη συμφωνία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ξαφνικά τη συμφωνία, ενώ ο πακιστανός υπουργός Εξωτερικών, Ισάκ Νταρ, επιβεβαίωσε την κατάπαυση του πυρός.

Πολλές δυτικές πρωτεύουσες χαιρέτισαν τη συμφωνία, ενώ οι ελπίδες για διαρκή ειρήνη εκφράστηκαν από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και άλλους.

Παρότι η εκεχειρία είναι εύθραυστη, η εξέλιξη φέρνει ανακούφιση στο Κασμίρ και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Η κλιμάκωση της κρίσης ξεκίνησε με μια επίθεση στο Κασμίρ, με την Ινδία να κατηγορεί το Πακιστάν για υποστήριξη τζιχαντιστικής ομάδας, κάτι που αυτό αρνήθηκε.

Μετά από ανταλλαγή επιθέσεων, η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός έφερε ανακούφιση και ελπίδες για ειρήνη στην περιοχή.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας στη Γενεύη

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε τη μεγάλη πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας στη Γενεύη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για επανεκκίνηση των σχέσεων και την επίλυση των δασμών.

Πούτιν προτείνει απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προτείνει τη διεξαγωγή απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, προκειμένου να επιλυθεί η διαμάχη τους.

Πρόταση Πούτιν για Άμεσες Διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προτείνει άμεσες διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία χωρίς προϋποθέσεις, προγραμματίζοντας συναντήσεις στην Κωνσταντινούπολη για τις 15 Μαΐου.

Επιβλητική νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν στη Ligue 1

Η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε με 4-1 της Μονπελιέ, ενώ η Μονακό ξεπέρασε τη Λιόν με 2-0. Όλα τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της Ligue 1 μετά την 33η αγωνιστική.