Στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία και ανάγκη για εκεχειρία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία, τονίζοντας την ανάγκη για άμεση εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας διάρκειας 30 ημερών. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που διοργάνωσαν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ.

«Χρειαζόμαστε άμεση και άνευ όρων κατάπαυση του πυρός για 30 ημέρες, ως πρώτο βήμα προς μια δίκαιη και διαρκή ειρηνευτική συμφωνία», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, συμμετέχοντας στην τηλεδιάσκεψη από ειδική αίθουσα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σχεδόν ταυτόχρονα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας σε περίπτωση που παραβιαστεί η εκεχειρία.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Απροσδόκητη ήττα για την Σβιάτεκ στο τουρνουά της Ρώμης

Η Ιγκα Σβιάτεκ υπέστη σοκαριστική ήττα στο τουρνουά της Ρώμης από την Αμερικανίδα Ντανιέλ Κόλινς, αποχαιρετώντας πρόωρα την πρωτεύουσα της Ιταλίας.

Η Βουλιαγμένη στους τελικούς της Α1 υδατοσφαίρισης για 9η συνεχόμενη χρονιά

Η Βουλιαγμένη εξασφαλίζει την πρόκριση στους τελικούς της Α1 υδατοσφαίρισης για 9η συνεχόμενη χρονιά, επικρατώντας του Παναθηναϊκού 10-7 και εξασφαλίζοντας εισιτήριο για το Champions League.

Ο Πατρίκ Κομνηνός μιλά για το μέλλον του Basketball Champions League

Ο διευθύνων σύμβουλος του Basketball Champions League, Πατρίκ Κομνηνός, μιλάει για την ανάπτυξη της διοργάνωσης, το Final 4 και το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Επικράτησε ο ΠΑΟΚ στο υδατοσφαίρισης μετά από αγώνα πέναλτι

Ο ΠΑΟΚ υδατοσφαίρισης εξασφάλισε το εισιτήριο για το Conference Cup μετά από αγώνα πέναλτι ενάντια στον Υδραϊκό, στη σειρά των πλέι-οφ για τις θέσεις 5-8 της Α1.