Ο Δημήτρης και η Ελένη Συβρή αποφάσισαν πριν από λίγα χρόνια να εγκαταλείψουν την Αθήνα και να επιστρέψουν στην ορεινή Φίλια της Δυτικής Λέσβου, στο χωραφάκι του παππού Γιώργου. Από τότε, η ζωή τους έχει μεταμορφωθεί σε έναν κόσμο γεμάτο λουλούδια και αρώματα.
Η Ελένη Συβρή ασχολείται με την καλλιέργεια ελληνικών ποικιλιών τριαντάφυλλων στο κτήμα τους στη θέση Σταλός της Φίλιας. Με αγάπη και σεβασμό προς τη φύση, φυτεύουν επίσης τοπικές ποικιλίες σύκων και σταφυλιών.
Οι Συβρήδες υιοθετούν αγροοικολογικές πρακτικές και βιολογική γεωργία σε όλη τη διαδικασία παραγωγής τους. Με φροντίδα και σεβασμό προς το περιβάλλον, παράγουν προϊόντα φυσικά και αγνά, όπως ροδόσταγμα, ξύδι με τριαντάφυλλο και πετιμέζι σταφυλιού και σύκου.
Με τη χειρωνακτική συλλογή των προϊόντων τους, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία και να εξοικειωθεί με τη γεωργική παραγωγή.
Η Ελένη Συβρή αναφέρει ότι το ροδόσταγμα είχε παλαιότερα ευρεία χρήση στην καλλυντική και φαρμακευτική βιομηχανία, ενώ χρησιμοποιούνταν επίσης στην καθημερινή ζωή για αρωματικούς σκοπούς. Σήμερα, το ροδόσταγμα έχει αναδειχθεί σε ένα βραβευμένο προϊόν με πολλαπλές χρήσεις.
Εκτός από το ροδόσταγμα, παράγουν επίσης ξύδι με τριαντάφυλλα, σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς Στάσας, που έχει μοναδικό χρώμα και αρωματική γεύση.
Το κτήμα των Συβρήδων αντιπροσωπεύει την παράδοση και την καινοτομία στη λεσβιακή γεωργία. Διατηρούν το παραδοσιακό αλώνι, τα δέντρα βελανιδιάς και το γκιόλι, προσφέροντας στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία.
Μέσα στον οικισμό της Φίλιας, ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει όλα τα στάδια παραγωγής και να αποκτήσει προϊόντα που τον ενθουσιάζουν από την επίσκεψή του.
Ιδανική περίοδος για επίσκεψη είναι τον Μάιο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, όπου μπορεί κανείς να ζήσει την εμπειρία της συλλογής και παραγωγής των προϊόντων τους.