Μόσχα: Εξετάζεται η πρόταση για εκεχειρία στην Ουκρανία

Η Μόσχα αναλύει την πρόταση για μια 30ήμερη εκεχειρία στην Ουκρανία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε συνέντευξή του στο CNN. Ο Πεσκόφ τόνισε την ανάγκη προσεκτικής εξέτασης του θέματος.

«Πρέπει να το σκεφτούμε. Είναι μια νέα εξέλιξη. Έχουμε τη δική μας θέση», ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε ήδη ανακοινώσει μια τριήμερη εκεχειρία, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει απάντηση από το Κίεβο.

Ο Πεσκόφ επισήμανε ότι, παρά την μονομερή κίνηση της Ρωσίας, δεν έχει υπάρξει καμία δημόσια αντίδραση από την ουκρανική πλευρά. «Ακούσατε κάποια απάντηση από το Κίεβο; Όχι, ούτε εμείς. Δεν υπάρχει καμία κριτική προς το Κίεβο για την έλλειψη αντίδρασης», ανέφερε, υπογραμμίζοντας την έλλειψη διεθνούς πίεσης προς την ουκρανική ηγεσία.

Παράλληλα, μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις υποστήριξαν την πρόταση για άνευ όρων κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, με την έγκριση του προεδρείου των ΗΠΑ, απειλώντας τη Ρωσία με «τεράστιες» νέες κυρώσεις εάν η πρόταση δεν γίνει αποδεκτή σύντομα.

Από την πλευρά της, η Μόσχα προειδοποίησε ότι η άσκηση πιέσεων είναι «μάταιη». «Έχουμε συνηθίσει στις κυρώσεις και μπορούμε να φανταστούμε πώς θα ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες», δήλωσε ο Πεσκόφ σε συνέντευξή του στο κανάλι Rossiya 1.

Επιπλέον, ο Πεσκόφ αναφέρθηκε σε «εκνευρισμό» των Ευρωπαίων λόγω της «παγκόσμιας στήριξης» που είχε η Μόσχα κατά την Ημέρα της Νίκης. «Οι Ευρωπαίοι είναι νευρικοί με ό,τι συνέβη την Παρασκευή στη Μόσχα», κατέληξε.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Δασμοί ΗΠΑ-Κίνας: Ενδεχόμενες Μειώσεις και Οι Επιπτώσεις στην Οικονομία

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται να μειώσει τους δασμούς στην Κίνα, αλλά οι επιπτώσεις στην οικονομία και το εμπόριο παραμένουν αβέβαιες.

Εντυπωσιακή επικράτηση του Βόλου επί του Παναιτωλικού με 3-0

Ο Βόλος εξασφάλισε την παραμονή του στα "μεγάλα σαλόνια" του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με εντυπωσιακή νίκη 3-0 επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο.

Ισοπαλία Σπόρτινγκ-Μπενφίκα: Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας πιο κοντά στον τίτλο

Η ισοπαλία ανάμεσα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και τη Μπενφίκα φέρνει την πρώτη πιο κοντά στη διατήρηση του τίτλου της στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Συνάντηση Ζωής Κωνσταντοπούλου με Οικουμενικό Πατριάρχη: Συζήτηση για το έργο και τις προκλήσεις

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο σε μια εγκάρδια συζήτηση για το έργο και τις προκλήσεις του Πατριαρχείου, με την Πλεύση Ελευθερίας να αναφέρει την αταλάντευτη στήριξη του κινήματος στις αξίες της αγάπης, της ειρήνης και της αλληλεγγύης.