Ένας 30χρονος ημεδαπός συνελήφθη στις 7 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, μετά από πολυήμερη επιχείρηση των Αρχών. Ο νεαρός συνδέεται άμεσα με την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, βάρους 53,778 κιλών, η οποία εντοπίστηκε στον Πειραιά στις 10 Απριλίου 2025.
Η αξία της κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών εκτιμάται σε περίπου 1.600.000 ευρώ.
Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από Κοινή Ομάδα Έρευνας-Επιχείρησης, με τη συμμετοχή στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ.) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ο συλληφθείς χαρακτηρίζεται ως μέλος οργανωμένης εγκληματικής οργάνωσης με διεθνή δράση.
Ακολούθησαν νόμιμες κατ’ οίκον έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε δύο κατοικίες στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης και σε μία ακόμη στον Πλαταμώνα Πιερίας. Κατασχέθηκε επίσης ένα επιβατικό όχημα που σχετίζεται με την υπόθεση, το οποίο παραδόθηκε υπό μεσεγγύηση στη Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης.
Οι έρευνες συνεχίζονται με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης. Σύμφωνα με τις Αρχές, η κοκαΐνη που εισάγεται στην Ευρώπη από τη Λατινική Αμερική κυρίως διακινείται μέσω εμπορευματοκιβωτίων.
Η ενέργεια των εγκληματικών οργανώσεων συχνά εκμεταλλεύεται άτομα που εργάζονται στους λιμένες ή αποκτούν παράνομη πρόσβαση σε αυτούς, ενισχύοντας την υπόθεση ότι η εν λόγω οργάνωση διαθέτει διεθνή χαρακτήρα και επιδιώκει τη διεθνή εισαγωγή, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών.