Ο Πούτιν εξήρε τη γενναιότητα των Ρώσων στρατιωτών – Συγκέντρωση στην Κόκκινη Πλατεία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξήρε σήμερα τη γενναιότητα των Ρώσων στρατιωτών που πολεμούν στην Ουκρανία στην ομιλία που εκφώνησε ενώπιον χιλιάδων στρατιωτικών και περίπου 20 ξένων ηγετών που είχαν συγκεντρωθεί στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα για να παραστούν στους εορτασμούς για την 80η επέτειο από τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας.

Ο Πούτιν για μία ακόμη φορά έκανε ιστορικούς παραλληλισμούς μεταξύ του Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου και την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, με την ευκαιρία της 9ης Μαΐου.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία εκτιμά ιδιαίτερα τη συμβολή των μαχητών της αντίστασης, των συμμαχικών στρατών και του γενναίου λαού της Κίνας στη νίκη. Επίσης, υπογράμμισε την αποφασιστικότητα και τη ψυχική δύναμη των στρατιωτών που συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Στη σημερινή στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα συμμετείχαν περίπου 11.000 στρατιώτες, μεταξύ των οποίων 1.500 που έχουν πολεμήσει στην Ουκρανία. Τα drones ρωσικής κατασκευής παρουσιάστηκαν επίσης στην παρέλαση, τα οποία χρησιμοποιούνται στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι παρευρισκόμενοι στην Κόκκινη Πλατεία, μεταξύ των οποίων ηγέτες από πολλές χώρες, εξέφρασαν την υποστήριξή τους στη Ρωσία και στους στρατιώτες της που συμμετέχουν στην επιχείρηση στην Ουκρανία.

Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση εξέφρασαν την ελπίδα τους για ειρήνη και την ολοκλήρωση του πολέμου, ενώ τόνισαν τη σημασία της υγείας και της ευημερίας του λαού.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Επέκταση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών σε 48 Ομάδες

Η FIFA αποφάσισε να επεκτείνει την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών από 32 σε 48 ομάδες, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για το γυναικείο ποδόσφαιρο παγκοσμίως.

Τιμή στον Γιώργο Παπαλιάρη με το Βραβείο “Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος”

Το βραβείο "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" απονεμήθηκε στον Γιώργο Παπαλιάρη, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στην Κωνσταντινουπολίτικη Ομογένεια.

Ραφαέλα Σπανουδάκη: Νέο ατομικό ρεκόρ στο Ντουμπάι

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στο Ντουμπάι, πετυχαίνοντας νέο ατομικό ρεκόρ στα 200μ. και 100μ.

Προφυλάκιση 37χρονου για τον βιασμό 16χρονης στην Πάτρα

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία του 37χρονου προφυλακισθέντα για τον βιασμό 16χρονης στην Πάτρα, με σοκαριστικές λεπτομέρειες της υπόθεσης.