Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Συνομιλίες για κατάπαυση πυρός στη Γάζα πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη και την Πέμπτη στην Ντόχα του Κατάρ ανάμεσα σε Αιγύπτιους και Καταριανούς μεσολαβητές και εκπροσώπους της Χαμάς, αλλά δεν επιτεύχθηκε κάποια απτή πρόοδος, σύμφωνα με πηγές της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης.

Οι διαπραγματεύσεις, παρά τη σημαντικότητά τους, δεν οδήγησαν σε επίλυση των εντάσεων και των συγκρούσεων που συνεχίζονται στην περιοχή, με την Χαμάς να απορρίπτει ισραηλινές προτάσεις και το Ισραήλ να ανακοινώνει σχέδια για κατάκτηση παλαιστινιακού εδάφους και μαζικό εκτοπισμό του πληθυσμού του.

Η εκχειρία που είχε διαρκέσει από τις 19 Ιανουαρίου έως τις 17 Μαρτίου επέτρεψε την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων από τη Γάζα, αλλά η απουσία συμφωνίας για μακροχρόνια ειρήνη δημιουργεί αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ιστορική Στιγμή: Η Ελλάδα Θα Διοργανώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων το 2027

Μια ιστορική στιγμή για το Ελληνικό Ταεκβοντό, καθώς η Ελλάδα θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων το 2027, μετά από 22 χρόνια.

Επιτυχής εμφάνιση του Απόστολου Σίσκου στο “Giant Open” κολύμβησης

Ο Απόστολος Σίσκος ξεχώρισε με την εμφάνισή του στον αγώνα κολύμβησης "Giant Open" στη Γαλλία, κατακτώντας την πρώτη θέση στα 200μ. πεταλούδα και επιβεβαιώνοντας το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων.

Πλήρεις άδειες για διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις σε 11 ΠΑΕ της Super League

Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ χορηγήθηκε πλήρεις άδειες για διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις σε 11 ΠΑΕ της Super League, με τρεις ομάδες να έχουν περιθώριο τριών ημερών για έφεση.

Η Μπάγερν Μονάχου εντείνει τις προσπάθειές της για τον Φλόριαν Βιρτς

Η Μπάγερν Μονάχου ετοιμάζει μία "διαστημική" πρόταση για την απόκτηση του Φλόριαν Βιρτς από τη Λεβερκούζεν, με ποσό που φτάνει τα 125 εκατ. ευρώ.