Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Μέγαρο Μαξίμου ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρει το φιλανθρωπικό έργο του Πατριαρχείου. Αμέσως μετά, ανακοινώθηκε η νέα πλατφόρμα αξιολόγησης υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης, όπου οι πολίτες μπορούν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο για 45 υπηρεσίες. Ένα από τα κύρια θέματα ήταν η μείωση του δημόσιου χρέους, με τον Υπουργό Οικονομικών να ανακοινώνει πρόωρη αποπληρωμή ποσού 31,6 δισ. ευρώ έως το 2031.
Η κυβέρνηση επισημαίνει τη σημαντική αποκλιμάκωση του δημόσιου χρέους, με σταθερό και προβλέψιμο κόστος εξυπηρέτησης, προωθώντας πολιτικές βελτίωσης των υποδομών. Η ανάπτυξη του Κτηματολογίου και η εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων αποτελούν προτεραιότητες, με την ψηφιοποίηση να εξασφαλίζει διαφάνεια και ορατότητα. Τα νέα προγράμματα εκπαίδευσης και η εκταμίευση πόρων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενισχύουν την ελληνική οικονομία και την κοινωνία.
Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Ιταλίας στη Ρώμη, στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας, ενώ η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών θα ενισχυθεί σε διάφορους τομείς. Η Ελλάδα παραμένει πάνω από τον μέσο όρο των κρατών-μελών της ΕΕ στην απορρόφηση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, συνεχίζοντας τη σταθερή αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων για την ανάπτυξη και τη μεταρρύθμιση.