Ο Μπάιντεν αντιδρά στην πίεση του Τραμπ στην Ουκρανία

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αντέδρασε έντονα στην πίεση που ασκεί ο διάδοχός του, Ντόναλντ Τραμπ, στην Ουκρανία για την παράδοση εδαφών στη Ρωσία. Σε συνέντευξή του στο BBC, ο Μπάιντεν τόνισε πως αυτή η πίεση αποτελεί μια μορφή “σύγχρονου κατευνασμού” που δεν θα ικανοποιήσει ποτέ τη Μόσχα.

Ο πρώην πρόεδρος εξέφρασε την άποψη πως ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, θεωρεί την Ουκρανία ως μέρος της “μητέρας Ρωσίας” και προειδοποίησε πως όποιος νομίζει πως ο Πούτιν θα σταματήσει είναι απλώς ανόητος.

Ο Μπάιντεν εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο η Ευρώπη να χάσει την εμπιστοσύνη της στη βεβαιότητα και ηγεσία της Αμερικής. Επιπλέον, επεσήμανε πως οι ηγέτες της Ευρώπης αναρωτιούνται αν μπορούν να βασιστούν στις Ηνωμένες Πολιτείες και αν αυτές θα είναι εκεί στις δύσκολες στιγμές.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Η Παρί Σεν Ζερμέν πανηγυρίζει την πρόκρισή της στον τελικό του Champions League

Η Παρί Σεν Ζερμέν πανηγυρίζει την πρόκρισή της στον τελικό του Champions League μετά τη νίκη επί της Άρσεναλ, ενώ η Ίντερ εξασφαλίζει την πρόκριση μετά τον αγώνα με τη Μπαρτσελόνα.

Η Διαρκής Ένταση στη Γραμμή Ελέγχου: Ινδία και Πακιστάν

Ανάλυση της διαρκούς έντασης στη Γραμμή Ελέγχου μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν, με αναφορά στην ιστορική διαμάχη για το Κασμίρ και τις στρατηγικές εξελίξεις στην περιοχή.

Ο Θεοδωρίδης της UEFA προβλέπει λαμπρό μέλλον για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θόδωρος Θεοδωρίδης, προβλέπει λαμπρό μέλλον για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με ευκαιρίες για άμεση πρόκριση ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αναφέρεται στη σημασία της αλληλεγγύης μεταξύ των ελληνικών ομάδων.

Εξελίξεις από το Κονκλάβιο της Καπέλα Σιξτίνα

Μαύρος καπνός από την Καπέλα Σιξτίνα σηματοδοτεί την αρχή της διαδικασίας εκλογής του νέου Πάπα, με τη συμμετοχή 135 καρδιναλίων εκλεκτόρων.