Έρευνα του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Ποιότητα Εργασίας στην Ελλάδα

Η πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ αποκαλύπτει την πραγματικότητα της ποιότητας της εργασίας στην Ελλάδα. Με βάση τις απαντήσεις των συμμετεχόντων στη δημοσκοπική έρευνα, προκύπτει ότι το 52% δήλωσε ότι υπερεργάζονταν σε σχέση με τις ωρες που ορίζει η σύμβασή τους.

Επίσης, αναδεικνύεται ότι το 29% των ανδρών και το 11% των γυναικών εργάζονταν πάνω από 6 ώρες την εβδομάδα από αυτές που ορίζει η Σύμβαση Εργασίας τους. Επιπλέον, το 66% των ανδρών και το 63% των γυναικών ανέφεραν ότι δεν αμείβονταν καθόλου ή μόνο μέρος της υπερεργασίας τους.

Το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας αποτελεί κρίσιμο θέμα, καθώς επηρεάζει την ποιότητα ζωής των εργαζομένων. Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι η υπερεργασία είναι διαδεδομένη σε διάφορους κλάδους, με διαφορετικά ποσοστά ανά ηλικιακή ομάδα και επίπεδο εκπαίδευσης.

Οι πολιτικές που αποσκοπούν στην προστασία της εργασίας πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τις διαφορετικές ανάγκες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε διάφορους τομείς. Η διασφάλιση μιας υγιούς ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής αποτελεί προτεραιότητα για την προώθηση της ευημερίας και της αξιοπρέπειας στον χώρο εργασίας.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Η Παρί Σεν Ζερμέν πανηγυρίζει την πρόκρισή της στον τελικό του Champions League

Η Παρί Σεν Ζερμέν πανηγυρίζει την πρόκρισή της στον τελικό του Champions League μετά τη νίκη επί της Άρσεναλ, ενώ η Ίντερ εξασφαλίζει την πρόκριση μετά τον αγώνα με τη Μπαρτσελόνα.

Η Διαρκής Ένταση στη Γραμμή Ελέγχου: Ινδία και Πακιστάν

Ανάλυση της διαρκούς έντασης στη Γραμμή Ελέγχου μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν, με αναφορά στην ιστορική διαμάχη για το Κασμίρ και τις στρατηγικές εξελίξεις στην περιοχή.

Ο Θεοδωρίδης της UEFA προβλέπει λαμπρό μέλλον για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θόδωρος Θεοδωρίδης, προβλέπει λαμπρό μέλλον για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με ευκαιρίες για άμεση πρόκριση ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αναφέρεται στη σημασία της αλληλεγγύης μεταξύ των ελληνικών ομάδων.

Εξελίξεις από το Κονκλάβιο της Καπέλα Σιξτίνα

Μαύρος καπνός από την Καπέλα Σιξτίνα σηματοδοτεί την αρχή της διαδικασίας εκλογής του νέου Πάπα, με τη συμμετοχή 135 καρδιναλίων εκλεκτόρων.