Επικράτησε ο Ολυμπιακός με 13-8 επί του Απόλλωνα Σμύρνης

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το κακό ξεκίνημα και επιβλήθηκε 13-8 του Απόλλωνα Σμύρνης στον Πειραιά, στον πρώτο ημιτελικό των πλέι-οφ της Α1 υδατοσφαίρισης ανδρών. Οι “ερυθρόλευκοι” απέχουν μία νίκη από την πρόκριση στους τελικούς -για 27η συνεχόμενη φορά- και θα επιχειρήσουν να την πετύχουν την Κυριακή (11/5) στο Σεράφειο. Αν δεν τα καταφέρουν, η σειρά θα επιστρέψει για το τρίτο και καθοριστικό παιχνίδι στο “Πέτρος Καπαγέρωφ”.

Η “αμφίβια ταξιαρχία” αιφνιδίασε τους πρωταθλητές και, με όπλο τον παίκτη παραπάνω και την άμυνα στον παίκτη λιγότερο, προηγήθηκε 4-1 στις αρχές του δεύτερου οκταλέπτου. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν βελτιώνοντας την άμυνά τους και βρίσκοντας καλά σουτ από την περιφέρεια, που τους επέτρεψαν να ανατρέψουν το σκορ και να περάσουν μπροστά 6-5, με τον Ζερδεβά να αποκρούει πέναλτι του Μπογκντάνοβιτς στα τελευταία δευτερόλεπτα του ημιχρόνου. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός επέβαλε την ανωτερότητά του και ξέφυγε 10-5, λίγο πριν ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος, “καθαρίζοντας” τον αγώνα.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 5-2, 4-1, 3-2

Διαιτητές: Σταυρίδης, Κατσώνης
Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ντόσκας): Ζερδεβάς, Γκίλλας 2, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 3, Γούβης, Ζάλανκι 1, Μπούσλιε 1, Αλαφραγκής 2, Κάκαρης 1, Νικολαϊδης, Δήμου, Τζωρτζάτος, Πούρος 1, Λυκούδης
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Πέταρ Ραντάνοβιτς): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Μπογκντάνοβιτς 2, Ράντοβιτς 2, Τρούλος 3, Δίπλαρος, Καπότσης 1, Χονδροκούκης, Φώσκολος, Γαρδίκας, Ρομπόπουλος, Σολανάκης, Λιμαράκης, Τσιαβαλιάρης, Σεμερτζίδης

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ο Ζελένσκι συνεχάρη τον νέο πάπα και εκφράζει ελπίδα για υποστήριξη

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνεχάρη σήμερα τον πάπα Λέοντα ΙΔ΄ για την εκλογή του και εξέφρασε την ελπίδα πως το Βατικανό θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει το Κίεβο στις προσπάθειές του για δικαιοσύνη και διαρκή ειρήνη ύστερα από τρία χρόνια πολέμου με τη Ρωσία.

Νέος Ποντίφικας: Ο Ρόμπερτ Πρέβοστ επιλέγει το όνομα Λέων 14ος

Ο Ρόμπερτ Πρέβοστ γίνεται ο πρώτος Πάπας από τις ΗΠΑ, επιλέγοντας το όνομα Λέων 14ος και απευθυνόμενος στον κόσμο για ειρήνη και συμπερίληψη.

Αναβάθμιση της Εναέριας Επιτήρησης στα Σύνορα της Βουλγαρίας

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας προχωράει σε αναβάθμιση της εναέριας επιτήρησης κατά μήκος των συνόρων της χώρας, με την απόκτηση πρόσθετων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και την ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας της αντιτρομοκρατικής μονάδας.

Έκρηξη σε διαμέρισμα στο Νέο Κόσμο: Τραυματισμένη η 15χρονη

Έκρηξη σε διαμέρισμα στον Νέο Κόσμο προκάλεσε τραυματισμό 15χρονης, που διακομίσθηκε στο νοσοκομείο. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και το ΕΚΑΒ.