Ανοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα

Ο υδράργυρος αναμένεται να αυξηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 30 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή. Από τη Δευτέρα, η αφρικανική σκόνη θα αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Κυριακή σημειώθηκαν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, με την πόλη της Καρδίτσας να καταγράφει 32.1 βαθμούς Κελσίου. Ακολουθούν μερικές από τις περιοχές που ξεπέρασαν τους 30 βαθμούς:

  • Καρδίτσα – Πόλη: 32.1 βαθμοί Κελσίου
  • Φάρσαλα: 31.7 βαθμοί Κελσίου
  • Καρδίτσα: 30.8 βαθμοί Κελσίου
  • Στυλίδα Φθιώτιδας: 30.8 βαθμοί Κελσίου
  • Μουζάκι Καρδίτσας: 30.8 βαθμοί Κελσίου
  • Παλαιό Σκυλίτσι Ημαθίας: 30.7 βαθμοί Κελσίου
  • Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας: 30.6 βαθμοί Κελσίου
  • Λευκοχώρι Φθιώτιδας: 30.6 βαθμοί Κελσίου

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά, η θερμή μεταφορά από τα νοτιοδυτικά αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα 5 Μαΐου, συνοδευόμενη από αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης, που θα επηρεάσουν κυρίως τα νότια τμήματα της χώρας. Παράλληλα, οι νοτιάδες και η υγρασία θα επηρεάσουν την άνοδο του υδραργύρου, αν και ορισμένες περιοχές, όπως η Βόρεια Κρήτη, ενδέχεται να ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τη Δευτέρα περιλαμβάνει αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν, με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά. Από το απόγευμα αναμένονται σχεδόν αίθριες συνθήκες.

Η μεταφορά της αφρικανικής σκόνης θα είναι πιο έντονη στα νότια της χώρας, με ανέμους που θα πνέουν από δυτικές και νότιες διευθύνσεις, με ένταση 3 έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα υποστεί μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ θα παραμείνει στα επίπεδα των 26-28 βαθμών στα περισσότερα ηπειρωτικά και στους 24-25 βαθμούς στα βορειοδυτικά και νησιωτικά τμήματα.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Νίκη-πανηγύρισμα για τον Όσκαρ Πιάστρι στο γκραν πρι του Μαϊάμι

Ο Όσκαρ Πιάστρι πανηγύρισε την τρίτη διαδοχική νίκη του στη Φόρμουλα Ένα στο γκραν πρι του Μαϊάμι, αυξάνοντας το προβάδισμά του στη βαθμολογία έναντι του Λάντο Νόρις.

Ισοπαλία στο ντέρμπι Μπολόνια-Γιουβέντους για την 4η θέση στο Champions League

Το ντέρμπι Μπολόνια-Γιουβέντους για μια θέση στο Champions League δεν ανέδειξε νικητή, με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν 1-1. Όλα παραμένουν ανοιχτά στη μάχη για την πρόκριση.

Μάχη για το Champions League: Νέο ενδιαφέρον μετά το ντέρμπι της La Liga

Νέα εξελίξεις στη μάχη για την πέμπτη θέση στο Champions League μέσω του πρωταθλήματος La Liga, μετά την ισοπαλία ανάμεσα σε Σοσιεδάδ και Αθλέτικ Μπιλμπάο. Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογία.

Η μάχη στη Ligue 1 για τις θέσεις στο Champions League

Μετά το σημερινό αποτέλεσμα στη Ligue 1, η μάχη για τις θέσεις στο Champions League είναι πιο έντονη από ποτέ. Με δύο αγωνιστικές ακόμα μέχρι το τέλος της σεζόν, έξι ομάδες διεκδικούν τρεις θέσεις, με την τρίτη να οδηγεί στα προκριματικά του θεσμού.