Συμφωνία για επανέναρξη διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους

Η Ενωμένες Πολιτείες, ο Ισραήλ και αντιπρόσωποι ενός νέου διεθνούς θεσμού φέρονται να βρίσκονται σε συζητήσεις για την επανέναρξη της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, με σκοπό να μην ελέγχεται από τη Χαμάς, αναφέρει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios, επικαλούμενος πηγές του στην ισραηλινή και αμερικανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχει αναφορά σε συμμετοχή αμερικανικής ιδιωτικής εταιρείας σε μηχανισμό διανομής βοήθειας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται σε ποιον νέο διεθνή θεσμό αναφέρεται. Το Ισραήλ είχε διακόψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα από τη 2η Μαρτίου, κατηγορώντας τη Χαμάς για κατάχρηση.

Οι αρχές του Ισραήλ υποστηρίζουν ότι ο απόλυτος αποκλεισμός και η στρατιωτική πίεση είναι ο μοναδικός τρόπος να αναγκαστεί η Χαμάς να απελευθερώσει ομήρους που κρατά, νεκρούς και ζωντανούς. Ο ΟΗΕ έχει εκφράσει την ανησυχία του για την κατάσταση στη Γάζα και έχει καλέσει το Ισραήλ να επιτρέψει τη διάθεση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, οι ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στη Γάζα βρίσκονται σε κίνδυνο πλήρους κατάρρευσης, με τα αποθέματα τροφίμων να εξαντλούνται εντός ημερών, καθιστώντας αναγκαία την άμεση παρέμβαση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Λάντο Νόρις: Κέρδισε τον αγώνα σπριντ στο Μαϊάμι με τη McLaren, Χάμιλτον τερμάτισε τρίτος

Ο Λάντο Νόρις κέρδισε τον αγώνα σπριντ στο Μαϊάμι με τη McLaren, ενώ ο Χάμιλτον τερμάτισε τρίτος. Η Ferrari αντιμετωπίζει προβλήματα με τους οδηγούς της Λεκλέρ και Φερστάπεν.

Ερντογάν: Διαπραγματεύσεις μεταξύ δύο κρατών στο Κυπριακό

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι οι μελλοντικές διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό θα πρέπει να είναι μεταξύ δύο κρατών με κυριαρχική ισότητα, αντί για δύο κοινότητες.

Ανατροπή στη Ligue 1: Η ανώδυνη ήττα της Παρί Σεν Ζερμέν

Ο Λουίς Ενρίκε αλλάζει ενδεκάδα ενόψει της ρεβάνς με την Αρσεναλ, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν γνωρίζει ανώδυνη ήττα από τη Στρασμπούργο με 2-1 στο πλαίσιο της Ligue 1.

Επιτυχίες και Ρεκόρ στο Acropolis Swim Meet 2025

Στο διεθνές μίτινγκ "Acropolis Swim Meet 2025" στο ΟΑΚΑ, αθλητές όπως ο Απόστολος Χρήστου, η Νικόλ Παυλοπούλου και ο Δημήτρης Μάρκος ξεχώρισαν με εντυπωσιακές επιδόσεις και ρεκόρ.