Συλλήψεις και κατασκοπεία στην Αλεξανδρούπολη: Ομογενής αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη

Σήμερα, ο ομογενής ελαιοχρωματιστής στην Αλεξανδρούπολη παίρνει τον δρόμο προς τη Δικαιοσύνη, καθώς αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών και του Ανακριτή. Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, με τη βοήθεια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Ο 59χρονος, μόνιμος κάτοικος της Αλεξανδρούπολης και καταγόμενος από τη Γεωργία, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 5-10 ετών και κατηγορείται για κατασκοπεία εν καιρώ ειρήνης.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται μετά τη σύλληψη ενός ποινικού στη Λιθουανία, ο οποίος φέρεται να είχε συνεργασία με τον 59χρονο. Ο ομογενής κατηγορείται ότι στρατολογήθηκε από ρωσικές υπηρεσίες και κατέγραφε στρατιωτικές υποδομές και κινήσεις στον Έβρο, χρησιμοποιώντας διαδικτυακές εφαρμογές για τη μετάδοση των στοιχείων στον συνεργό του.

Η ΕΛΑΣ ενημερώθηκε για την κατάσταση μέσω των αρχών της Λιθουανίας, οι οποίες ανακάλυψαν στοιχεία για τον ομογενή στο κινητό τηλέφωνο του ποινικού. Ο 59χρονος φέρεται να δραστηριοποιούνταν ανενόχλητος για τουλάχιστον έξι μήνες, καταγράφοντας στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο ομογενής διατηρούσε χαμηλό προφίλ στις κοινωνικές του σχέσεις και είχε την δυνατότητα να φωτογραφίζει στρατιωτικές υποδομές, όπως αυτές του λιμανιού, καθώς και ευαίσθητες περιοχές κατά τη διάρκεια μεταφορών στρατιωτικού εξοπλισμού.

Κατά την απολογία του στην ΕΛΑΣ, υποστήριξε ότι δεν τον ενδιέφεραν τα χρήματα, αλλά ότι ενεργούσε για την “μαμά Ρωσία”, αναφερόμενος στην υπηρεσία του στον σοβιετικό στρατό. Οι αρχές ερευνούν τις διασυνδέσεις του με εγκληματικά κυκλώματα και την έκταση της δραστηριότητάς του.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Τραυματισμός Ντεμπελέ: Η Παρί Σεν Ζερμέν ανησυχεί για τον επιθετικό της

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ αντιμετωπίζει τραυματισμό στον οπίσθιο μηριαίο και η Παρί Σεν Ζερμέν ανησυχεί για τη συμμετοχή του στο Champions League. Ο προπονητής Λουίς Ενρίκε εκφράζει ανησυχία για τον επιθετικό της ομάδας.

ΟΦΗ: Τελευταία προετοιμασία ενόψει αγώνα με τον Άρη

Ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον αυριανό αγώνα με τον Άρη, ενώ ο Μίλαν Ράσταβατς επέλεξε την αποστολή του.

Επίθεση στο ΕΚΠΑ: Αντίδραση και ανακοινώσεις

Σε ανακοίνωση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρεται η επίθεση σε εκδήλωση της Νομικής Σχολής και η αντίδραση της διοίκησης για την ασφάλεια του πανεπιστημίου.

Ισχυρός σεισμός 7,3 βαθμών στο Πέρασμα Ντρέικ – Εκκενώνεται παράκτια περιοχή στη νότια Χιλή

Ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών έπληξε το Πέρασμα Ντρέικ, αναγκάζοντας τη χιλιανή εθνική υπηρεσία πρόληψης και αντιμετώπισης καταστροφών να εκκενώσει την παράκτια περιοχή της επαρχίας Μαγκαγιένες λόγω κινδύνου τσουνάμι.