Η Απόφαση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος για την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD)

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος χαρακτηρίζει πλέον την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) ως “εξακριβωμένα ακροδεξιά”, αναγνωρίζοντας τις ακροδεξιές τάσεις του και την αντίθεσή της στην ελεύθερη και δημοκρατική βασική τάξη, περιφρονώντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η απόφαση αυτή δεν συνεπάγεται αυτόματη απαγόρευση του κόμματος, αλλά αναμένεται να επαναφέρει τη συζήτηση για το ενδεχόμενο κίνησης διαδικασίας απαγόρευσής του.

Η AfD έχει ήδη χαρακτηριστεί ως “εξακριβωμένα δεξιά εξτρεμιστική” οργάνωση, με παραβιάσεις της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των δημοκρατικών αρχών, σύμφωνα με έκθεση 1000 σελίδων που αναφέρουν τα δημόσια τηλεοπτικά δίκτυα ARD και SWR.

Η νέα αξιολόγηση της AfD ενδέχεται να οδηγήσει σε περαιτέρω ενέργειες, αλλά η διαδικασία απαγόρευσης απαιτεί αίτηση από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, με τελική απόφαση από το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο.

Οι αντιδράσεις στην απόφαση είναι ανάμεικτες, με τους εκπροσώπους της AfD να την χαρακτηρίζουν ως “εξωφρενική προσπάθεια αποδυνάμωσης” και “προσπάθεια δυσφήμισης”, ενώ ορισμένοι πολιτικοί εκφράζουν ανησυχία για τις εξελίξεις.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Αποφασιστικό Game 5 για Μπαρτσελόνα και Μονακό στα πλέι οφ της Euroleague

Στο Game 5 των πλέι οφ της Euroleague, η Μπαρτσελόνα και η Μονακό αναμετρώνται για την πρόκριση, με τη σειρά να είναι ισορροπημένη μετά τη νίκη των Καταλανών στο Game 4.

Η Ράγιο Βαγεκάνο “έπιασε” την 8η θέση με το τρίποντο επί της Χετάφε

Η Ράγιο Βαγεκάνο κατάφερε να εξασφαλίσει την 8η θέση με τη νίκη επί της Χετάφε, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε στην κατάταξη. Το τρίποντο της απέναντι στην αντίπαλό της της έδωσε την ευκαιρία να παλέψει για την πρόκριση στα προκριματικά του Conference League.

Ντε Μπρόινε: Ο Πρωταγωνιστής της Μάντσεστερ Σίτι

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Γουλβς, με σκορ 1-0, στο πλαίσιο της 35ης αγωνιστικής της Premier League, ενισχύοντας τις πιθανότητες πρόκρισης της ομάδας στο Champions League.

Επεισοδιακό φινάλε στο Game 4 της Αναντολού Εφές με Παναθηναϊκό

Στην Κωνσταντινούπολη, το Game 4 μεταξύ Αναντολού Εφές και Παναθηναϊκού είχε επεισοδιακή κατάληξη με την αποχώρηση του Εργκίν Αταμάν από το παρκέ.