Συμφωνία για ορυκτά: Κίεβο-Ουάσινγκτον σε εξέλιξη

Σύμφωνα με πηγές, το Κίεβο είναι έτοιμο να υπογράψει συμφωνία για τα ορυκτά με την Ουάσινγκτον, με την υπογραφή να ενδέχεται να πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα.

«Νομίζω ότι ίσως αργά το βράδυ ώρα Κιέβου η συμφωνία μπορεί να υπογραφεί», αναφέρει η πηγή της ουκρανικής κυβέρνησης στο Reuters.

Μια αμερικανική πηγή και το Bloomberg επιβεβαιώνουν ότι η υπογραφή μπορεί να πραγματοποιηθεί σήμερα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επιδιώκει την επίτευξη συμφωνίας για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ουκρανίας, ιδίως των πολύτιμων σπάνιων γαιών, ως αποζημίωση για τη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια που χορηγήθηκε στο Κίεβο από τον προκάτοχό του, Τζο Μπάιντεν, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ο Πούτιν δηλώνει ότι η Μόσχα θα αποκαταστήσει τις σχέσεις με την Ευρώπη

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δηλώνει ότι η Μόσχα εξετάζει την πιθανότητα αποκατάστασης των σχέσεών της με τις ευρωπαϊκές χώρες, επισημαίνοντας την υποστήριξη που λαμβάνει από ορισμένα μέρη της Ευρώπης.

Σύλληψη Έλληνα ομογενούς στην Αλεξανδρούπολη για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

Σύλληψη Έλληνα ομογενούς στην Αλεξανδρούπολη για κατασκοπεία υπέρ ρωσικών υπηρεσιών, με σοβαρές κατηγορίες για στρατολόγηση και μετάδοση ευαίσθητων στρατιωτικών πληροφοριών.

Ανατροπή: Αναχώρηση Αντσελότι από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Νέα ανατροπή στην ιστορία της αποχώρησης του Κάρλο Αντσελότι από τη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς η συνάντησή του με τον πρόεδρο της ομάδας δεν έφερε συμφωνία για τη μετακίνησή του στη Βραζιλία.

Η εικόνα του Ντόναλντ Τραμπ στις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του

Η πτώση της αποδοχής του Ντόναλντ Τραμπ στις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του και οι παράγοντες που την επηρεάζουν, όπως οι δασμοί και η οικονομία.