Ομιλία Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή: Ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη

Στη σημερινή του ομιλία στη Βουλή, ο Δημήτρης Κουτσούμπας εστίασε στο θέμα της διαβίβασης της δικογραφίας για τα Τέμπη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ανάληψη ευθυνών. Αναφέρθηκε στην αδιαμφισβήτητη ευθύνη πρώην υπουργών και τη διαχρονική πολιτική που θέτει τα κέρδη πάνω από την ασφάλεια των πολιτών.

Ο Κουτσούμπας τόνισε ότι η δικογραφία αποκαλύπτει τις εγκληματικές επιλογές που οδήγησαν στην τραγωδία στα Τέμπη, καλώντας για ουσιαστική διερεύνηση. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για διαφάνεια και δημόσια διερεύνηση των γεγονότων, ώστε να μην παραμείνουν οι ένοχοι ατιμώρητοι.

Επικρίνοντας την κυβέρνηση για τις προσπάθειες αποδόμησης των αντιδράσεων των εργαζομένων, ο Κουτσούμπας υπογράμμισε την ανάγκη για αλληλεγγύη και αγώνα κατά των αντιλαϊκών πολιτικών που θέτουν τα κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές.

Τέλος, κάλεσε τον ελληνικό λαό να αντισταθεί στις επιβλαβείς πολιτικές και να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του, υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας για την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια είναι αναπόσπαστο μέρος της πάλης για την κοινωνική δικαιοσύνη.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Αγωνία στα play-in της Α1 υδατοσφαίρισης: Νίκη-πρόκριση για τον ΝΟ Πατρών

Συγκλονιστικός ήταν ο δεύτερος αγώνας των play-in της Α1 υδατοσφαίρισης, με τον ΝΟ Πατρών να νικά το Περιστέρι στα πέναλτι και να διεκδικεί πρόκριση στα πλέι-οφ. Αναμένεται η αναμέτρησή του με την Χίο για μία θέση στην εξάδα και ένα εισιτήριο για την Ευρώπη.

Βίαιη εισβολή κουκουλοφόρων στη Νομική Σχολή Αθηνών

Άγριο επεισόδιο σημειώθηκε στη Νομική Σχολή Αθηνών με κουκουλοφόρους να επιτίθενται απρόκλητα σε φοιτητές και καθηγητές, με σοβαρό τραυματισμό ενός διδακτορικού φοιτητή.

Συναγερμός στο Ισραήλ λόγω καταστροφικών πυρκαγιών

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι ισραηλινές υπηρεσίες διάσωσης λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών στα δυτικά της Ιερουσαλήμ, με δεκάδες τραυματίες και εκκενωμένες κοινότητες.