Μετά την έφεση που κατέθεσε, η Μπόρνμουθ επιτυχώς ανατρέπει την απόφαση για την αποβολή του Έβανίλσον στον αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι ο Βραζιλιάνος επιθετικός δεν θα τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές και είναι διαθέσιμος για τα επόμενα παιχνίδια.
Ο Έβανίλσον αποβλήθηκε στον αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά από απόφαση του VAR, που αναγνώρισε μαρκάρισμα επάνω στον αντίπαλό του. Αν και θα έχανε σημαντικά παιχνίδια, η ανατροπή της απόφασης του τον επιτρέπει να συμμετέχει κανονικά στις επόμενες αναμετρήσεις.
Η FA δικαίωσε την επίμαχη απόφαση, αναφέροντας ότι πρόκειται για άδικη αποβολή και αφαίρεσε την τιμωρία τριών αγωνιστικών από τον Βραζιλιάνο επιθετικό.
Η Μπόρνμουθ, που βρίσκεται στην 10η θέση της Premier League, ετοιμάζεται για τον αγώνα με την Άρσεναλ το Σάββατο, έχοντας τον Έβανίλσον στη διάθεσή της.