Η Οργάνωση Ηνωμένων Εθνών εκφράζει βαθιά θλίψη για τις πληροφορίες που αναφέρουν αεροπορικά πλήγματα εναντίον κέντρου κράτησης στην επαρχία Σάντα στην Υεμένη. Ο βομβαρδισμός αυτός στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες μετανάστες, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, 68 μετανάστες έχουν σκοτωθεί και 48 τραυματιστεί, με τους αριθμούς αυτούς να μπορεί να αυξηθούν καθώς συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ εκφράζοντας θλίψη για αυτούς τους τραγικούς θανάτους.
Εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές υπηρεσίες του ΟΗΕ αναφέρουν ότι τα νοσοκομεία της περιοχής έχουν κατακλυστεί λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων τους, καθώς δεκάδες σοβαρά τραυματίες έχουν διακομιστεί εκεί.
Ο ΟΗΕ υπογραμμίζει ότι οι βομβαρδισμοί αυτοί αυξάνουν τον κίνδυνο για τον άμαχο πληθυσμό στην Υεμένη και καλεί όλα τα μέρη να σεβαστούν τις υποχρεώσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.
Οι Χούθι κατηγορούν τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ότι βομβάρδισαν το κέντρο κράτησης στη Σαάντα, ενώ οι αμερικανικές δυνάμεις εξακολουθούν τις επιθέσεις τους ενάντια στους Χούθι στο πλαίσιο της επιχείρησης “Rough Rider”.