Κάνουμε όλα όσα πρέπει για να πηγαίνει μπροστά η οικονομία και όλοι οι πολίτες να έχουν μέρισμα από την ανάπτυξη, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος. Στόχος και σταθερή πολιτική της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών.
Η ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους και η καταβολή ενοικίου έως 800 ευρώ από το κράτος ανακοινώθηκαν πρόσφατα, με τον κ. Θεοδωρικάκο να χαρακτηρίζει το μέτρο ως εξαιρετικά σημαντικό για την ενίσχυση των πολιτών που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Σχετικά με τις τιμές, ο υπουργός ανέφερε την παράταση του πλαφόν και τον τερματισμό των έκτακτων πολιτικών, επισημαίνοντας τους συνεχείς ελέγχους και την κανονικοποίηση της αγοράς.
Αναφερόμενος στην αναβάθμιση του “Συνηγόρου του Καταναλωτή” και το νέο θεσμικό πλαίσιο εποπτείας της αγοράς, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε πως θα εισηγηθεί το νέο σχέδιο στο υπουργικό συμβούλιο τον Μάιο.
Τέλος, όσον αφορά τον νέο αναπτυξιακό νόμο, ο υπουργός επεσήμανε πως οι επιχορηγήσεις θα επικεντρωθούν σε σοβαρές δουλειές και επενδύσεις, καθώς αυτές απαιτούνται για την ασφάλεια της χώρας και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.