Η Ελληνική Κυβέρνηση Υποβάλλει Αίτημα για Ενεργοποίηση Ρήτρας Διαφυγής

Η ελληνική κυβέρνηση μέσω του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκου Πιερρακάκη υποβάλλει σήμερα στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα αίτημα για την ενεργοποίηση της ρήτρας διαφυγής, όπως ανέφερε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλος Μαρινάκης ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Στη συνέχεια πέρασε στη δέσμη μέτρων για την ασφάλεια και τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Αναφέρθηκε επίσης στην υπογραφή συμβάσεων για τα έργα αποκατάστασης στο σιδηροδρομικό δίκτυο των περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας από τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις θεομηνίες Daniel και Elias.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στα βασικά χαρακτηριστικά του νέου πλαισίου δημοσιονομικής διαχείρισης που παρουσίασε η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ενώ αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Το επόμενο θέμα αναφερόταν στον πλήρη ανασχεδιασμό και την ψηφιακή αναβάθμιση της λειτουργίας των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης προχωρά το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Κλείνοντας με το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, ανακοίνωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βαλένθια, όπου θα συναντηθεί με πολλούς ευρωπαίους πολιτικούς.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Οι πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησης Τραμπ και οι επιπτώσεις στην παγκόσμια σκηνή

Η ανάλυση των πρώτων 100 ημερών της διακυβέρνησης Τραμπ και οι επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία και τις διεθνείς σχέσεις.

Τραγωδία στην Ισπανία: Πέντε θάνατοι εξαιτίας του μπλακάουτ

Τραγωδία στην Ισπανία με πέντε θανάτους από μπλακάουτ, εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα και πυρκαγιά.

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Καλούμε την κυβέρνηση να μην επαναλάβει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γρηγόρης Θεοδωράκης, αντιδρά σθεναρά καλώντας την κυβέρνηση να μην επαναλάβει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις συγκάλυψης που εφάρμοσε στην περίπτωση Τριαντόπουλου και επισημαίνει την ανάγκη σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής.

Η Ελίνα Σβιτόλινα νίκησε τη Μαρία Σάκκαρη στη Μαδρίτη

Η Ελίνα Σβιτόλινα επικράτησε της Μαρία Σάκκαρη στο τουρνουά της Μαδρίτης, αποδεικνύοντας την υπεροχή της σε ένα αναμφίβολα δύσκολο ματς.