Ανακάμπτει το ηλεκτρικό δίκτυο στην Ισπανία και την Πορτογαλία

Η ισπανική εταιρεία διαχείρισης του δικτύου ηλεκτροδότησης Red Electrica ανακοίνωσε ότι σήμερα το πρωί ήταν σε θέση να καλύπτει το 99,16% των αναγκών, δηλαδή σχεδόν όλη τη ζήτηση σε ηλεκτρικό ρεύμα στην Ισπανία, καθώς το σύστημα ανακάμπτει σταδιακά μετά τη χθεσινή μαζική διακοπή της ηλεκτροδότησης που έπληξε σχεδόν όλη την Ιβηρική Χερσόνησο, μολονότι εξακολουθεί να μην έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των περισσότερων τρένων στη χώρα.

Όλοι οι υποσταθμοί της Ισπανίας λειτουργούσαν σήμερα το πρωί, σημείωσε σε ανάρτησή της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X η Red Electrica. “Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε από το κέντρο ηλεκτρικού ελέγχου για να διασφαλίσουμε την απόλυτη επιστροφή στην ομαλότητα του συστήματος”, πρόσθεσε.

Το δίκτυο του υπόγειου μετρό της Μαδρίτης ανακοίνωσε ότι ξανάρχισε να λειτουργεί στις 08:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδος), όπου ξανάρχισαν τα δρομολόγια του 80% των τρένων, αλλά η εταιρεία διαχείρισης της υποδομής σιδηροδρόμων Adif ανακοίνωσε ότι τα περισσότερα τρένα σε πανεθνικό επίπεδο δεν λειτουργούν.

Σήμερα το πρωί “σταθεροποιήθηκε τελείως” το δίκτυο ηλεκτροδότησης της Πορτογαλίας, ανακοίνωσε παράλληλα η εταιρεία διαχείρισης του δικτύου ηλεκτροδότησης της χώρας REN.

“Έχει αποκατασταθεί η λειτουργία σε όλους τους υποσταθμούς του εθνικού δικτύου” ηλεκτροδότησης της Πορτογαλίας, διευκρίνισε εκπρόσωπος της REN.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ελλάδα: Ενεργοποίηση Ρήτρας Διαφυγής για Αμυντικές Δαπάνες

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα είναι η τρίτη ευρωπαϊκή χώρα που κατέθεσε αίτημα για ενεργοποίηση της ρήτρας διαφυγής για τις αμυντικές δαπάνες, σύμφωνα με το σχέδιο ReARM της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Στέλλα Τσάνη στην τελική φάση των Ευρωπαϊκών Βραβείων Βιώσιμης Ενέργειας 2025

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Στέλλα Τσάνη στην τελική φάση των Ευρωπαϊκών Βραβείων Βιώσιμης Ενέργειας 2025 ως μία από τις τρεις φιναλίστ στην κατηγορία "Γυναίκα στην Ενέργεια". Αναγνωρίζεται για τη συμβολή της στην ενεργειακή αποδοτικότητα και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Νομοθετική Ρύθμιση για την Παράταση Ισχύος των Μέτρων Συγκράτησης Τιμών

Ανακοινώθηκε η παράταση ισχύος των μέτρων συγκράτησης τιμών στα τρόφιμα και τα βασικά είδη διαβίωσης, με τη νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Μπλακάουτ στην Ισπανία: Επιτροπή Διερεύνησης και Έρευνα από το Ανώτατο Δικαστήριο

Ο Ισπανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση επιτροπής διερεύνησης για το μπλακάουτ που προκάλεσε χάος στην Ιβηρική Χερσόνησο, ενώ το Ανώτατο Δικαστήριο εκκίνησε δική του έρευνα για πιθανή κυβερνοεπίθεση.