Μια μαζική διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος έχει επηρεάσει σήμερα το πρωί ολόκληρη την Ισπανία, προκαλώντας σοβαρές αναταραχές. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, οι συνέπειες της διακοπής επεκτείνονται και σε περιοχές της Πορτογαλίας και της Γαλλίας.
Η κατάσταση είναι τεταμένη, καθώς η διακοπή έχει αναστατώσει τις υπηρεσίες μεταφοράς. Η Metro της Μαδρίτης ανακοίνωσε γενική διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, γεγονός που έχει καταστήσει αδύνατη τη λειτουργία όλων των γραμμών του δικτύου της. Επίσης, το αεροδρόμιο Barajas εξακολουθεί να μην έχει ηλεκτροδότηση.
Η κυκλοφορία στους δρόμους είναι χαοτική, με τα φανάρια να μην λειτουργούν, γεγονός που προκαλεί σύγχυση στους οδηγούς. Αναφορές υποδεικνύουν επίσης προβλήματα και στις τηλεφωνικές γραμμές.
Προς το παρόν, η αιτία της διακοπής παραμένει άγνωστη. Σε μεγάλες πόλεις όπως η Σεβίλλη, η Βαρκελώνη και η Παμπλόνα, η ηλεκτροδότηση δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί.
Η διαχειρίστρια εταιρεία Red Eléctrica έχει ήδη ενεργοποιήσει το σχέδιο αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, με όλες τις δυνάμεις να είναι αφιερωμένες στην ανάλυση των αιτίων και στην επίλυση του προβλήματος.