Μια αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε νωρίς το πρωί ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12:00 σήμερα, μετά από σχετική εισαγγελική παραγγελία, για την εκκένωση κτιρίου ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το κτίριο, που βρίσκεται στην οδό Θεοτοκοπούλου 18 στο Ηράκλειο, τελούσε υπό κατάληψη από τις 01.12.2023.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στο κτίριο συνελήφθησαν έξι ημεδαποί, κατηγορούμενοι για διατάραξη οικιακής ειρήνης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Επιπλέον, προσήχθησαν τρία άτομα που οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου για περαιτέρω εξέταση.
Κατά τη διάρκεια έρευνας στον χώρο του κτιρίου, κατασχέθηκαν πλήθος ξύλινων κονταριών, κράνη δικυκλιστή, πυροσβεστήρες, αντιασφυξιογόνες μάσκες, δοχεία με εύφλεκτο υγρό και αυτοσχέδιες ασπίδες.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ