Ο Πάπας Φραγκίσκος: Η Ταπεινοφροσύνη και η Αγάπη για τον Άνθρωπο

Ο Πάπας Φραγκίσκος ξεχώριζε για την ταπεινοφροσύνη του και την αγάπη προς τον άνθρωπο. Ως χαρισματική προσωπικότητα, κατάλαβε την ανάγκη αντιμετώπισης των τεράστιων κοινωνικών προκλήσεων της εποχής μας, προερχόμενος από τη Λατινική Αμερική.

Αυτά ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σε ανάρτησή του στο Χ, υπογραμμίζοντας ότι ο Πάπας διατηρούσε σεβασμό για την Ορθοδοξία και ήταν φίλος της Ελλάδας. Η επικοινωνία μαζί του αποτελούσε μια μοναδική εμπειρία, σύμφωνα με τον κ. Δένδια.

Ο ίδιος υπουργός ανέφερε ότι ο Πάπας τον δέχτηκε στο Βατικανό ως υπουργό Εξωτερικών και οργάνωσε την πρώτη του επίσκεψη στην Αθήνα. Η επιστολή που του απέστειλε αποτελεί μνημείο της ταπεινοφροσύνης του.

Τέλος, ο κ. Δένδιας εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στη Ρωμαιοκαθολική Χριστιανοσύνη για τον θάνατο του Πάπα.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Διαψεύδει ο Λευκός Οίκος φήμες για αναζήτηση νέου υπουργού Εξωτερικών

Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει φήμες για αναζήτηση νέου υπουργού Εξωτερικών μετά την διαρροή πληροφοριών από το National Public Radio σχετικά με επίθεση στην Υεμένη.

Συγκινητική ανακοίνωση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναλύει τη σημασία της συνεργασίας του με τον Πάπα Φραγκίσκο και εκφράζει τη θλίψη του για τον χαμό του. Αναφέρεται σε συναντήσεις και συζητήσεις που είχαν, καθώς και στα σχέδια για το μέλλον των εκκλησιών τους.

Επιστροφή στην Premier League: Μπέρνλι και Λιντς πανηγυρίζουν

Με νίκες εναντίον της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Μπέρνλι και Λιντς εξασφάλισαν την άνοδο στην Premier League, επανέρχοντας στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Σοφία Ζαχαράκη: “Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου”

Η Σοφία Ζαχαράκη αναφέρεται στη ζωή και το έργο του Πάπα Φραγκίσκου με συγκινητικά λόγια σε ανάρτηση στο Facebook.