Η Επέτειος της 21ης Απριλίου: Υπόμνηση και Ανάδειξη της Δημοκρατίας

Η επέτειος της 21ης Απριλίου αποτελεί πάντα υπόμνηση του καθήκοντος θωράκισης και υπεράσπισης της Δημοκρατίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σε αυτή την επέτειο, θυμόμαστε την πραξικοπηματική ενέργεια που οδήγησε στην κατάρρευση της δημοκρατίας στην Ελλάδα το 1967, με την κατάλυση της Ελληνικής Δημοκρατίας από μια ομάδα επίορκων συνταγματαρχών και τους υποστηρικτές τους.

Η μαύρη αυτή μέρα δεν ήταν απλά ένα απομονωμένο γεγονός, αλλά αποτέλεσμα δεκαετιών μισαλλοδοξίας, διώξεων, αυταρχισμού και βίας που ακολούθησαν τον εμφύλιο πόλεμο.

Η επταετία σκοταδισμού και καταπίεσης που ακολούθησε τη χούντα, κορυφώθηκε με την προδοσία της Κύπρου, γεγονός που σημάδεψε ανεξίτηλα την ιστορία της χώρας.

Σήμερα, είναι ζωτικής σημασίας να αγωνιζόμαστε για τις δημοκρατικές αξίες και τα δικαιώματα, που δεν είναι αυτονόητα δεδομένα, αλλά κατακτήσεις που απαιτούν συνεχή αγώνα και εγρήγορση, ειδικά σε μια εποχή όπου η ακροδεξιά και ο φασισμός επιχειρούν να επανεμφανιστούν.

Η καταπάτηση του κράτους δικαίου, ο τεχνοφασισμός και η αύξηση των ανισοτήτων δημιουργούν συνθήκες μεταδημοκρατίας, με την Αριστερά και τον δημοκρατικό κόσμο να αναλαμβάνουν τον αγώνα για την υπεράσπιση των θεσμών και των αξιών της Δημοκρατίας.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Πρόσφυγες/Μετανάστες: Δύο Περιστατικά Στην Κρήτη

Δύο διαφορετικά περιστατικά με πρόσφυγες/μετανάστες καταγράφηκαν στα νότια της Κρήτης, με λεπτομέρειες για την εντοπισμό λεμβού και τη μεταφορά των ατόμων.

Συγκινητική ανακοίνωση για τον αποβιώσαντα Πάπα Φραγκίσκο

Ο επικεφαλής της Γερμανικής Διάσκεψης Επισκόπων, Γκέοργκ Μπέτσινγκ, περιγράφει τον αποβιώσαντα Πάπα Φραγκίσκο ως έναν συνετό ποιμένα και θαρραλέο ανανεωτή της Εκκλησίας.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου, περιγράφοντας τον ως "άνθρωπο της ειρήνης" και "λαμπρό σημάδι ελπίδας".

Συγκλονίζει ο θάνατος του πάπα Φραγκίσκου – Αντιδράσεις από ηγέτες της Ευρώπης και του κόσμου

Αντιδράσεις από ηγέτες της Ευρώπης και του κόσμου έπειτα από το θάνατο του πάπα Φραγκίσκου. Συγκλονίζει η απώλεια του σπουδαίου ποιμένα και η παγκόσμια θλίψη.