Το Μ. Σάββατο, οι θερμοκρασίες στη χώρα μας σημείωσαν υψηλές τιμές, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Στη Θεσσαλία και στην κεντρική Μακεδονία, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 26°C, με την Καρδίτσα να καταγράφει τη μεγαλύτερη μέγιστη θερμοκρασία στους 28,7°C.
Συνολικά, σε 413 από τους 521 ενεργούς μετεωρολογικούς σταθμούς, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 20°C, ενώ σε 56 σταθμούς οι μέγιστες θερμοκρασίες ήταν πάνω από 25°C.
Ο χάρτης που ακολουθεί απεικονίζει τις μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν το Μ. Σάββατο, συμπεριλαμβάνοντας τις οκτώ πιο υψηλές τιμές κατά τις μεσημεριανές ώρες.
Όσον αφορά τον καιρό ανήμερα το Πάσχα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η ημέρα θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. Υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, ενώ η ορατότητα το πρωί και το βράδυ θα είναι περιορισμένη σε κάποιες περιοχές.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και ασθενείς, με ένταση 2 έως 3 μποφόρ, ενώ στα πελάγη θα φτάσουν τοπικά τους 4 μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα, φτάνοντας τους 23 με 25 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 20 με 23 βαθμούς στη νησιωτική χώρα.
Στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης, οι καιρικές συνθήκες θα περιλαμβάνουν αραιές νεφώσεις και πιθανότητα βροχής στα ορεινά, κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ, με θερμοκρασία που θα κυμαίνεται από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, η ημέρα θα είναι επίσης αίθριος με αραιές νεφώσεις και πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου.