Οι ΗΠΑ εκφράζουν αισιοδοξία για το τέλος του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς. Κατά τη διάρκεια συνάντησής του με την πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, ο Βανς εξέφρασε την πεποίθησή του ότι υπάρχει προοπτική για λύση.
Ο Βανς συναντήθηκε με τη Μελόνι στην Ουάσιγκτον και στη συνέχεια μετέβησαν στην Ιταλία ενόψει των διακοπών του Πάσχα. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Βανς αναφέρθηκε στις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, επισήμανε πως ο πρόεδρος Τραμπ έχει θέσει προθεσμία για την επίτευξη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, δίνοντας έμφαση στη σημασία της συνεργασίας για την επίλυση του πολέμου.
Αν και δεν υπάρχει ακόμα συγκεκριμένη συμφωνία, οι ΗΠΑ εκφράζουν αισιοδοξία για την εξέλιξη της κατάστασης και το πιθανό τέλος του πολέμου στην περιοχή.