Αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία ενημέρωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με υποψίες για απάτη με ακίνητα που κατ’ αυτήν ενδέχεται να διέπραξε η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς, όπως αναφέρουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία ενημέρωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης για υποψίες απάτης με ακίνητα που ανήκουν στη γενική εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς, η οποία είχε καταδικάσει πρόσφατα τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για απάτη.
Η ειδοποίηση ανοίγει τον δρόμο για πιθανή ποινική έρευνα κατά της Λετίσια Τζέιμς, η οποία είχε εξασφαλίσει την καταδίκη του Ντόναλντ Τραμπ για απάτη και την καταβολή τεράστιου προστίμου.
Η γενική εισαγγελέας, η οποία θεωρείται ότι ανήκει στην αριστερή πτέρυγα του Δημοκρατικού κόμματος, είχε γίνει στόχος επίθεσης από τον Ντόναλντ Τραμπ και οπαδούς του κατά τη διάρκεια της αστικής δίκης του.
Η ειδοποίηση αφορά δύο ακίνητα που ανήκουν στη Λετίσια Τζέιμς στις πολιτείες Βιρτζίνια και Νέα Υόρκη, με αναφορές ότι παραποίησε έγγραφα για εξασφάλιση δανείων.
Ο διευθυντής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας χρηματοδότησης στέγης αναφέρθηκε στην πιθανή παραποίηση εγγράφων από τη Λετίσια Τζέιμς για εξασφάλιση ευνοϊκών όρων δανεισμού.
Η Λετίσια Τζέιμς αντιμετωπίζει τις κατηγορίες με αποφασιστικότητα, δηλώνοντας ότι δεν θα εκφοβιστεί από τυράννους, ανεξαρτήτως της ταυτότητάς τους.
Η αστική δίκη που οδήγησε στην καταδίκη του Ντόναλντ Τραμπ και των γιων του για απάτη στο εταιρικό σχήμα Trump Organization αναδείχθηκε σε μεγάλη υπόθεση.
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επανειλημμένα επικρίνει τη Λετίσια Τζέιμς, χαρακτηρίζοντάς την “διεφθαρμένη” και “ρατσίστρια”.