Με έντονη κινητικότητα συνεχίζεται η αναχώρηση των εκδρομέων του Πάσχα από την Αττική προς τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, καθώς χιλιάδες πολίτες ετοιμάζονται να γιορτάσουν τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τροχαία Αττικής, παρατηρείται αυξημένη κυκλοφορία στη λεωφόρο Αθηνών, από το Παλατάκι μέχρι τα διυλιστήρια Ασπροπύργου, καθώς και στη λεωφόρο Σχιστού προς Σκαραμαγκά. Σημαντικές καθυστερήσεις καταγράφονται στην άνοδο του Κηφισού, με χαμηλές ταχύτητες στην Αττική Οδό, ειδικά στην Περιφερειακή Υμηττού στο ρεύμα προς Ελευσίνα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, οι καθυστερήσεις προς Ελευσίνα κυμαίνονται από 20 έως 25 λεπτά, ενώ άνω των 30 λεπτών από τον Ασπρόπυργο έως την έξοδο Ελευσίνας. Αντίθετα, η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών–Κορίνθου και στην Αθηνών–Λαμίας διεξάγεται χωρίς σοβαρά προβλήματα, αν και με αυξημένη κίνηση.
Μέχρι τις 2 το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης, είχαν αναχωρήσει 30.635 οχήματα από τα διόδια Ελευσίνας και 23.807 από τα διόδια Αφιδνών. Από το πρωί της Μ. Τετάρτης έως την ίδια ώρα της Μ. Πέμπτης, 48.268 οχήματα πέρασαν προς Κόρινθο και 37.576 προς Λαμία, αριθμοί που δείχνουν αύξηση σε σχέση με πέρσι.
Συνολικά, από την Παρασκευή 11 Απριλίου έως και την Μ. Τετάρτη, έχουν αποχωρήσει 381.901 οχήματα από την Αττική. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας για τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων από τις 15:00 έως τις 22:00 και αύριο Μ. Παρασκευή από τις 6:00 έως τις 16:00.
Αυξημένη είναι επίσης η επιβατική κίνηση στα λιμάνια. Το λιμάνι του Πειραιά βλέπει μεγάλο αριθμό ταξιδιωτών, με 22.190 επιβάτες να αναχωρούν σήμερα. Από τους λιμένες Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου, θα εκτελούνται συνολικά 39 δρομολόγια, μεταφέροντας 34.833 επιβάτες.
Αναλυτικότερα, από τον Πειραιά θα εκτελούνται 20 δρομολόγια με προορισμούς τα νησιά των Κυκλάδων, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τον Αργοσαρωνικό. Από τη Ραφήνα, 9.800 επιβάτες θα ταξιδέψουν σε 10 δρομολόγια, με 4 επιπλέον δρομολόγια προς Μαρμάρι.