Επιδρομή ρωσικών drones στην Οδησσό και καταστροφή ουκρανικών drones

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε μέσω Telegram ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν 26 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εφόρμησης.Εννιά από τα drones καταστράφηκαν στον εναέριο χώρο της νότιας ρωσικής περιφέρειας Βαρόνεζ, οκτώ σε αυτόν της παραμεθόριας περιφέρειας Μπιέλγκοροντ και τα υπόλοιπα στους αιθέρες των περιφερειών Κουρσκ, Λίπετσκ, της πρωτεύουσας Μόσχας και της χερσονήσου της Κριμαίας, διευκρίνισε.Στην άλλη πλευρά των συνόρων, “μαζική” επιδρομή ρωσικών drones στην Οδησσό, καίριας σημασίας ουκρανικό λιμένα στη Μαύρη Θάλασσα, είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, να εκδηλωθούν πυρκαγιές και να υποστούν ζημιές σπίτια και πολιτικές υποδομές, ανέφεραν αξιωματούχοι επίσης μέσω Telegram.Η πλήρης έκταση της επιδρομής δεν είναι ακόμη σαφής ως αυτό το στάδιο. Γενικά, η ουκρανική πολεμική αεροπορία ανακοινώνει αργότερα κάθε πρωί στοιχεία για τις επιδρομές του είδους.Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ να προωθήσει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και να υπάρξει πρόοδος προς τον τερματισμό του πολέμου, οι εχθροπραξίες συνεχίζονται κι οι δυο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις ακόμη και των περιορισμένων μορατόριουμ που συμφωνήθηκαν σε έμμεσες διαπραγματεύσεις και αφορούσαν τα πλήγματα εναντίον ενεργειακών υποδομών.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Τσάρτερ για τους φίλαθλους του ΟΦΗ στον τελικό κυπέλλου

Η ΠΑΕ ΟΦΗ ανακοίνωσε τη δυνατότητα να ναυλώσει τσάρτερ για τους φίλαθλους της ομάδας που θα παρακολουθήσουν τον τελικό κυπέλλου στο ΟΑΚΑ στις 17 Μαΐου.

Ειδικές εμφανίσεις της Εστορίλ για την 40ή επέτειο της πρώτης νίκης του Άιρτον Σένα

Η πορτογαλική ομάδα Εστορίλ τιμά την 40ή επέτειο από την πρώτη νίκη του Άιρτον Σένα στη Formula 1, φορώντας ειδικές εμφανίσεις στα χρώματα της σημαίας της Βραζιλίας.

Επιστροφή των ηρωίδων του Sex and the City στη μικρή οθόνη

Οι Carrie Bradshaw, Charlotte York Goldenblatt και Miranda Hobbes επιστρέφουν στη μικρή οθόνη για να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις στην οικογένεια, την αγάπη και τη φιλία με το πρώτο επίσημο τρέιλερ της 3ης σεζόν του "And Just Like That".

Επίσκεψη Κουτσούμπα στο Πειραιά: Αιτήματα για μείωση εισιτηρίων

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επισκέφθηκε το λιμάνι του Πειραιά και προέβη σε δηλώσεις σχετικά με το κόστος των εισιτηρίων και τις ανάγκες των πολιτών για δωρεάν μετακινήσεις.