Οι προημιτελικοί του Champions League προσέφεραν έντονες συγκινήσεις και ανατροπές, με τις ομάδες της Μπαρτσελόνα και της Παρί Σεν Ζερμέν να κλείνουν τα εισιτήρια για τα ημιτελικά. Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της Ντόρτμουντ παρά την αρχική της δυσκολία, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε της Άστον Βίλα σε ένα ματς γεμάτο ανατροπές.
Η Μπαρτσελόνα, παρά το 4-0 του πρώτου αγώνα, βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Ντόρτμουντ, αλλά κατάφερε να ανατρέψει το ματς και να εξασφαλίσει την πρόκριση με σκορ 3-1. Από την άλλη, η Παρί Σεν Ζερμέν προηγήθηκε με 2-0 απέναντι στην Άστον Βίλα, αλλά είδε το προβάδισμά της να κινδυνεύει μετά από τρία γκολ των γηπεδούχων. Τελικά, όμως, κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα και να κερδίσει 3-2, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Μετά από αυτά τα αποτελέσματα, η προσοχή στρέφεται στους αυριανούς αγώνες, όπου θα διεξαχθούν οι ρεβάνς των υπολοίπων ζευγαριών. Η δράση στο Champions League υπόσχεται ακόμη περισσότερες συγκινήσεις και ανατροπές στον αγωνιστικό χώρο.
Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των ρεβάνς ήταν τα εξής:
Ντόρτμουντ (Γερμανία) – Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 3-1 (0-4)
Αστον Βίλα (Αγγλία) – Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 3-2 (1-3)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) – Άρσεναλ (Αγγλία) 16/04 (0-3)
Ίντερ (Ιταλία) – Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 16/04 (2-1)