Δωρεά 80 drones για την αντιπυρική περίοδο από το ΔΕΔΔΗΕ

Η Πολιτική Προστασία θα διαθέτει φέτος 80 drones (Συστήματα Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών) χάρη σε δωρεά ύψους 6 εκατ. ευρώ από το ΔΕΔΔΗΕ. Ο αριθμός αυτός είναι σχεδόν διπλάσιος από πέρυσι, όπου ο αριθμός των drones ήταν 47.

Η δωρεά αφορά τη μίσθωση 80 Συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ) για εναέρια επιτήρηση περιοχών και πρόληψη πυρκαγιών. Τα drones είναι εξοπλισμένα με προηγμένα συστήματα ανίχνευσης και τεχνητής νοημοσύνης για συνεχή και αξιόπιστη εποπτεία.

Η επιτήρηση θα πραγματοποιείται σε 24ωρη βάση, καλύπτοντας στρατηγικές δασικές περιοχές και μεταδίδοντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο στις αρμόδιες αρχές.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, επισήμανε τη σημασία της δωρεάς από το ΔΕΔΔΗΕ για την πρόληψη πυρκαγιών και την αντιμετώπιση κινδύνων κατά την αντιπυρική περίοδο.

Η δωρεά αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας και την πρόληψη κινδύνων που μπορεί να εμφανιστούν κατά το καλοκαίρι.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, επισημαίνει τη σημασία της αντιπυρικής προστασίας και της πρόληψης πυρκαγιών για τη διατήρηση του φυσικού πλούτου και της ανθρώπινης ζωής.

Η δωρεά του ΔΕΔΔΗΕ αποτελεί σημαντικό μέρος της στρατηγικής πρόληψης και αντιμετώπισης κινδύνων πυρκαγιών και αποτελεί βήμα προς την ασφάλεια του τόπου μας.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Στροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς αυστηρότερη πολιτική στη μετανάστευση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθετεί αυστηρότερη πολιτική για την παράνομη μετανάστευση, περιορίζοντας τις δυνατότητες χορήγησης ασύλου και ενισχύοντας τους ελέγχους.

Συζήτηση για την οδική ασφάλεια στην Ελλάδα

Συζήτηση μεταξύ του προέδρου της Βουλής και της προέδρου του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας για την αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα.

Κρίσιμη στιγμή για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο επικεφαλής του ΙΑΕΑ επισημαίνει την κρίσιμη φάση για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ενόψει των συνομιλιών με τις ΗΠΑ.

Η Γαλλία ανακοινώνει τα εντός έδρας παιχνίδια για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η Γαλλία ανακοινώνει τα εντός έδρας παιχνίδια της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Παρκ ντε Πρενς, ενώ η αβεβαιότητα παραμένει για το μέλλον του Σταντ ντε Φρανς. Παράλληλα, η γαλλική ομοσπονδία εξετάζει την αναθεώρηση των οικονομικών όρων χρήσης του σταδίου.