Αύξηση Ζήτησης για Δάνεια το Πρώτο Τρίμηνο: Στεγαστικά, Καταναλωτικά και Επιχειρηματικά Δάνεια

Η αύξηση της ζήτησης για στεγαστικά δάνεια κυριάρχησε το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Αυτό οφείλεται στην έναρξη του κρατικού προγράμματος “ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΙΙ”, το οποίο στοχεύει στη στήριξη νέων δανειοληπτών με βελτιωμένους όρους. Τα καταναλωτικά δάνεια παρέμειναν σταθερά, ενώ η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια δεν εμφάνισε αλλαγές.Για το δεύτερο τρίμηνο του 2025, προβλέπεται η διατήρηση της ζήτησης για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια στα ίδια επίπεδα. Όσον αφορά τα επιχειρηματικά δάνεια, η ζήτηση αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητη, σύμφωνα με την έρευνα της ΤτΕ.Οι τράπεζες αναφέρουν πως τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις παρέμειναν σταθερά, ενώ οι συνολικοί όροι χορήγησης έγιναν πιο ευέλικτοι. Η συνολική ζήτηση δανείων από τις ΜΧΕ διατηρήθηκε σταθερή το πρώτο τρίμηνο του έτους, με προβλέψεις για παρόμοια εξέλιξη και στο επόμενο τρίμηνο.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες επηρεάζουν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Οι άνεμοι που πνέουν με ένταση 8 μποφόρ επηρεάζουν τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, με αποτέλεσμα την αναστολή ορισμένων δρομολογίων.

Ψηφιοποίηση και Εκσυγχρονισμός των Τελωνείων με τον Νέο Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα

Ο νέος Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας φέρνει καθολική ψηφιοποίηση και εκσυγχρονισμό στις διαδικασίες των τελωνείων, ενισχύοντας τους ελέγχους κατά της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.

Εντάσεις Ινδίας-Πακιστάν στο Κασμίρ

Εντάσεις στο Κασμίρ με ανταλλαγή πυρών μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν. Η κατάσταση επιδεινώνεται μετά από επίθεση και αντίποινα μεταξύ των δύο χωρών.

Πυρκαγιά στην Διψέλιζα Κερατέας: Χωρίς ενεργό μέτωπο μετά την επιτυχή κατάσβεση

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Διψέλιζα Κερατέας κατασβέθηκε επιτυχώς από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, χωρίς να υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο. Αξιωματικοί εξετάζουν τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ επιχειρούν 95 πυροσβέστες και εθελοντές στο σημείο.