Οι εορτές του Πάσχα φέρνουν μαζί τους παραδόσεις και γευστικές απολαύσεις, αλλά η ασφάλεια των τροφίμων πρέπει να είναι πάντα προτεραιότητα. Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, οι καταναλωτές πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να απολαμβάνουν ασφαλή γεύματα κατά τη διάρκεια των γιορτών.Ο προγραμματισμός των αγορών, η επιλογή υγιεινών τροφίμων και ο σωστός χειρισμός και αποθήκευση των προϊόντων είναι βασικοί παράγοντες για την ασφάλεια. Ακολουθούν συμβουλές για τους καταναλωτές:- Προμηθευτείτε τρόφιμα μόνο από επίσημα σημεία πώλησης.
– Ανατρέξτε στις ενδείξεις της συσκευασίας στα προσυσκευασμένα τρόφιμα.
– Δώστε προσοχή στην καθαριότητα του καταστήματος.
– Ελέγξτε την κατάψυξη και την ανάλωση του κρέατος.
– Φροντίστε για τη σωστή αποθήκευση των τροφίμων.
– Προσέχετε τις θερμοκρασίες κατά την αποθήκευση και το μαγείρεμα των τροφίμων.
– Προετοιμάστε το κρέας ακολουθώντας υγιεινές πρακτικές.
– Ρωτήστε τους παρευρισκόμενους για τυχόν τροφικές αλλεργίες.Για την αγορά αρνιών και κατσικιών, προσέχετε τις υποχρεωτικές σφραγίδες καταλληλότητας. Εξετάστε την προέλευση και την ασφάλεια των προϊόντων που αγοράζετε.Για τα σπλάχνα, το κρέας και τα αυγά, τήρηστε τις οδηγίες αποθήκευσης και προστασίας από τις τροφικές μόλυνσεις. Με λίγη προσοχή και προετοιμασία, μπορείτε να απολαμβάνετε ασφαλή γεύματα κατά τη διάρκεια των γιορτών του Πάσχα.