Σοκ και Θλίψη: Ο Γκουτέρες αναφέρει το Ρωσικό Πλήγμα στη Σούμι

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε βαθιά θορυβημένος και σε κατάσταση σοκ μετά το ρωσικό πλήγμα που συνέβη στη Σούμι, στη βορειοανατολική Ουκρανία, την προηγούμενη Κυριακή και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 34 ανθρώπους.

Η επίθεση, που συνέβη την Κυριακή των Βαΐων και στην αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας, αποτελεί μέρος μιας καταστροφικής σειράς παρόμοιων επιθέσεων κατά ουκρανικών πόλεων τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτές οι επιθέσεις έχουν προκαλέσει θύματα ανάμεσα στους αμάχους και έχουν προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές.

Ο εκπρόσωπος του κ. Γκουτέρες, Στεφάν Ντουζαρίκ, τόνισε αυτά τα γεγονότα σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Προσιτή στέγη: Οι πολιτικές του υπουργού Επικρατείας για την αντιμετώπιση του στεγαστικού ζητήματος

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, παρουσίασε μια συνολική στρατηγική για την προσιτή στέγη, με μέτρα που αποσκοπούν στην αύξηση της προσφοράς ακινήτων και την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης.

Η Επέκταση του Λακρός: Η Ανάπτυξη του Αθλήματος στην Ασία

Η Ασία γίνεται κόμβος πρωταθλήματος λακρός με την ένταξη του Μπαγκλαντές στην παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος, σηματοδοτώντας την ανάπτυξη του άθληματος στην περιοχή.

Πίεση στην Παγκόσμια Οικονομία: Ανάλυση του ΔΝΤ για το Δημόσιο Χρέος

Η αύξηση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους λόγω των νέων δασμών των ΗΠΑ αναλύεται από το ΔΝΤ, προβλέποντας ανησυχητικά επίπεδα μέχρι το 2030. Η πίεση στους κυβερνητικούς προϋπολογισμούς και οι προοπτικές για την ανάπτυξη συζητούνται λεπτομερώς.

Πιέσεις Τραμπ στον Ζελένσκι για Ειρηνευτική Συμφωνία στην Ουκρανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ ασκεί πιέσεις στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία, ενώ εκφράζει κριτική για τις δηλώσεις του σχετικά με την Κριμαία.