Πολωνός ΥΠΕΞ: “Ο Πούτιν περιφρονεί την καλή πρόθεση του Τραμπ”

Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η κυβέρνησή του να καταλάβουν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν “περιφρονεί την καλή τους πρόθεση” μετά τη φονική πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε η Μόσχα στην πόλη Σούμι της Ουκρανίας.”Η Ουκρανία συμφώνησε άνευ όρων σε εκεχειρία πριν από ένα μήνα και πλέον. Οι αποτρόπαιες επιθέσεις στο Κρίβι Ριχ και στο Σούμι είναι η περιπαιχτική απάντηση της Ρωσίας. Ελπίζω ο πρόεδρος Τραμπ και η αμερικανική κυβέρνηση να δουν ότι ο αρχηγός της Ρωσίας περιφρονεί την καλή τους πρόθεση και ελπίζω να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις”, δήλωσε ο Σικόρσκι κατά την άφιξή του στο Λουξεμβούργο για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Προσιτή στέγη: Οι πολιτικές του υπουργού Επικρατείας για την αντιμετώπιση του στεγαστικού ζητήματος

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, παρουσίασε μια συνολική στρατηγική για την προσιτή στέγη, με μέτρα που αποσκοπούν στην αύξηση της προσφοράς ακινήτων και την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης.

Η Επέκταση του Λακρός: Η Ανάπτυξη του Αθλήματος στην Ασία

Η Ασία γίνεται κόμβος πρωταθλήματος λακρός με την ένταξη του Μπαγκλαντές στην παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος, σηματοδοτώντας την ανάπτυξη του άθληματος στην περιοχή.

Πίεση στην Παγκόσμια Οικονομία: Ανάλυση του ΔΝΤ για το Δημόσιο Χρέος

Η αύξηση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους λόγω των νέων δασμών των ΗΠΑ αναλύεται από το ΔΝΤ, προβλέποντας ανησυχητικά επίπεδα μέχρι το 2030. Η πίεση στους κυβερνητικούς προϋπολογισμούς και οι προοπτικές για την ανάπτυξη συζητούνται λεπτομερώς.

Πιέσεις Τραμπ στον Ζελένσκι για Ειρηνευτική Συμφωνία στην Ουκρανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ ασκεί πιέσεις στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία, ενώ εκφράζει κριτική για τις δηλώσεις του σχετικά με την Κριμαία.