ΕΚΑΝ: Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την καταπολέμηση του ντόπινγκ

Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ πραγματοποίησε εκπαιδευτικό σεμινάριο στο τμήμα ποδοσφαίρου γυναικών της ΑΕΚ και στους φοιτητές από το University of Nebraska-Lincoln, συμβάλλοντας στην επίτευξη του εθνικού στόχου για έναν καθαρό αθλητισμό, μακριά από απαγορευμένες ουσίες.

Οι αθλήτριες της ΑΕΚ ενημερώθηκαν για θέματα ντόπινγκ και αντιντόπινγκ, όπως παραβάσεις, συνέπειες υγείας και κοινωνικές χρήσης απαγορευμένων ουσιών, καθώς και τη σημασία του Γραφείου Έρευνας και Συλλογής Πληροφοριών στην καταπολέμηση του ντόπινγκ. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα όπως ο κατάλογος απαγορευμένων ουσιών, ο έλεγχος θεραπευτικής αγωγής και η διαδικασία δειγματοληψίας.

Σε συνεργασία με το University of Nebraska-Lincoln, ο ΕΟΚΑΝ υποδέχτηκε φοιτητές sports science, nutrition & biochemistry και καθηγητές τους, ενισχύοντας την εκπαίδευση και την ενημέρωση για το ντόπινγκ. Ο διοικητής του ΕΟΚΑΝ, Δρ. Γρηγόρης Λέων, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας με τα αθλητικά σωματεία για την επίτευξη ενός καθαρού αθλητισμού και την αντιμετώπιση του ντόπινγκ.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Προσιτή στέγη: Οι πολιτικές του υπουργού Επικρατείας για την αντιμετώπιση του στεγαστικού ζητήματος

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, παρουσίασε μια συνολική στρατηγική για την προσιτή στέγη, με μέτρα που αποσκοπούν στην αύξηση της προσφοράς ακινήτων και την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης.

Η Επέκταση του Λακρός: Η Ανάπτυξη του Αθλήματος στην Ασία

Η Ασία γίνεται κόμβος πρωταθλήματος λακρός με την ένταξη του Μπαγκλαντές στην παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος, σηματοδοτώντας την ανάπτυξη του άθληματος στην περιοχή.

Πίεση στην Παγκόσμια Οικονομία: Ανάλυση του ΔΝΤ για το Δημόσιο Χρέος

Η αύξηση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους λόγω των νέων δασμών των ΗΠΑ αναλύεται από το ΔΝΤ, προβλέποντας ανησυχητικά επίπεδα μέχρι το 2030. Η πίεση στους κυβερνητικούς προϋπολογισμούς και οι προοπτικές για την ανάπτυξη συζητούνται λεπτομερώς.

Πιέσεις Τραμπ στον Ζελένσκι για Ειρηνευτική Συμφωνία στην Ουκρανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ ασκεί πιέσεις στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία, ενώ εκφράζει κριτική για τις δηλώσεις του σχετικά με την Κριμαία.