Η Ελληνική Αστυνομία αντέδρασε σε δημοσιεύματα που την κατηγορούν για λογοκρισία μετά από παρέμβασή της σε μαθητική παράσταση στην Κρήτη, έπειτα από ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν στην καταγγελία με διακριτικότητα, χωρίς να παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή της παράστασης ή να περιορίσουν την ελευθερία έκφρασης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί επικοινώνησαν μόνο με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς, εκτός της αίθουσας της εκδήλωσης, για να διαπιστώσουν τα γεγονότα. Η ΕΛΑΣ επισημαίνει ότι οποιαδήποτε ερμηνεία που δημιουργεί εντυπώσεις λογοκρισίας ή αστυνομικής αυθαιρεσίας είναι αβάσιμη και αντικειμενικά απορριπτέα.
Η Ελληνική Αστυνομία υπογραμμίζει τη δέσμευσή της στη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, σεβόμενη παράλληλα την ελευθερία έκφρασης και τη δημιουργικότητα των πολιτών, ιδίως των μαθητών.