Κάλεσμα προς τους νέους για ανάδειξη του ελληνικού παρελθόντος

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Δένδια, προέβη σε ένα ισχυρό κάλεσμα προς τους νέους Έλληνες, προτρέποντάς τους να εμβαθύνουν στο γενετικό τους υλικό και να ανακαλύψουν το ελληνικό και χριστιανικό παρελθόν τους. Μετά το τρισάγιο που τελέστηκε στον κήπο των ηρώων στο Μεσολόγγι για την 199η επέτειο της εξόδου των ελεύθερων πολιορκημένων, ο κ. Δένδια ανέδειξε το ηχηρό παράδειγμα που προσέφεραν οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η πατρίδα δημιουργείται και επιβιώνει μόνο με ανιδιοτελή προσφορά αίματος, όπως έκαναν οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι, αναφέροντας τη θυσία τους που οδήγησε στην επέμβαση στο Ναβαρίνο και στη σωτηρία της Επανάστασης. Απευθυνόμενος στους νέους, τους κάλεσε να διατηρήσουν με πάθος το παρελθόν τους και να εξερευνήσουν την ιστορία του Ελληνισμού.

Με έμφαση στη σημασία της ελευθερίας του ανθρώπου, ο κ. Δένδια αναφέρθηκε στην έξοδο του Μεσολογγίου ως σύμβολο αυτής της πίστης. Καλώντας τους νέους Έλληνες να μην ξεχάσουν την ιστορία τους, υπογράμμισε τη σημασία της διατήρησης της μνήμης και της πατριωτικής προσφοράς για το μέλλον της χώρας.

Με αναφορές σε μεγάλους ποιητές και προσωπικότητες του Ελληνισμού, όπως ο Λόρδος Βύρων και οι Φιλέλληνες μαχητές, ο υπουργός ενίσχυσε το μήνυμά του για την αξία του ελληνικού πνεύματος και την ανάγκη για συνέχιση της παράδοσης.

Τέλος, παροτρύνοντας τους νέους να αναζητήσουν την αλήθεια και την αξιοπρέπεια, ο κ. Δένδια υπογράμμισε τη σημασία της αφοσίωσης στην Πατρίδα και την εθνική μνήμη, καλώντας τους να αντλήσουν δύναμη από τα μεγάλα παραδείγματα της ιστορίας τους.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ο Βίκτορ Γκιόκερες κυριαρχεί στους σκόρερ της Ευρώπης – Αναλυτικός πίνακας

Ο Βίκτορ Γκιόκερες πρωταγωνιστεί στην κορυφή των σκόρερ της Ευρώπης, με το χατ-τρικ που πέτυχε στη νίκη της Σπόρτινγκ Λισαβώνας επί της Μορεϊρένσε. Δείτε αναλυτικά τον πίνακα με τους πρώτους σκόρερ στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πέφτει στο Νο 18 της παγκόσμιας κατάταξης ATP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς υποχωρεί στην παγκόσμια κατάταξη της ATP, βρίσκεται στο Νο 18, εκτός δεκάδας για δεύτερη εβδομάδα, με τον Γιανίκ Σίνερ στην κορυφή.

Σοβαρός τραυματισμός του Άρη Μουγκοπέτρου από κροτίδα

Σοβαρός τραυματισμός του δεξιοτέχνη του κλαρίνου Άρη Μουγκοπέτρου από κροτίδα κατά τη διάρκεια γλεντιού. Ενημερωθείτε για την κατάσταση της υγείας του και την πορεία του στην παραδοσιακή μουσική.

Σπουδαίες νίκες για Κλίπερς και Πίστονς στα πλέι-οφ

Μεγάλες εκτός έδρας νίκες για τους Κλίπερς επί των Νάγκετς και τους Πίστονς επί των Νικς στα πλέι-οφ του NBA, με τους Λέοναρντ και Κάνιγχαμ να ξεχωρίζουν.